Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Ludovic Orban este un lider care cu siguranţă va reuşi să relanseze PNL»

• asta a declarat preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, prezent la Congresul Naţional al partidului, în cadrul  căruia Ludovic Orban a fost ales preşedinte cu o majoritatea covârşitoare • acesta a primit 3.518 voturi (78%), în timp ce Cristian Buşoi, doar 952 voturi

 

PNL-iştii brăileni s-au aflat în număr mare la Bucureşti la sfârşit de săptămână, pentru a participa la Congresul Naţional al partidului în cadrul căruia a fost aleasă noua conducere. Mai exact, sâmbătă, Ludovic Orban a primit 3.518 voturi (78%), în timp ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, doar 952 voturi din partea celor 5.000 de membri prezenţi. De la Brăila, în prima zi, la Congresul Naţional au participat 89 de liberali. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, s-a arătat extrem de încântat de rezultatul votului şi a afirmat că de acum partidul are şansa să se redreseze.

“Este pentru prima dată după o lungă perioadă în care Partidul Naţional Liberal are o conducere aleasă în mod democratic şi nu un interimat. Alegerile au avut loc în urma unei dezbateri interne, care a presupus o dispută de programe, de idei şi, mai ales, de clarificări privind o serie de aspecte de interes general. Ludovic Orban este un lider care cu siguranţă va reuşi să relanseze PNL, să transforme partidul în principala forţă de opoziţie pe care alegătorii de dreapta o aşteaptă. Sunt convins că vremea disputelor s-a încheiat şi că la PNL va exista o echipă din care vor face parte oameni valoroşi, indiferent pe care dintre cele două moţiuni le-au susţinut”, a declarat Dănăilă.

 

Varga, singurul candidat de la Brăila la un fotoliu în Biroul Politic

Trebuie precizat că, duminică, 2.000 de liberali s-au întrunit pentru a doua parte a Congresului Naţional, pentru a-şi alege Biroul Politic. 

“În cursul zilei de astăzi (n.r. - ieri), urmează să se aleagă întreaga structură de conducere a partidului, care va reuşi să impună, să  întărească PNL şi să pregătească viitoarele alegeri. Mesajul preşedintelui Orban, de a nu face niciun blat cu PSD, o să îl vedeţi aplicat inclusiv aici, în Brăila, unde vom continua să facem opoziţie la adresa PSD, atât în consiliul local, cât şi în consiliul judeţean, dar şi la toate instituţiile pe care PSD şi le-a aservit politic, ori de câte ori vom constata derapaje de la lege şi de la normalitate”, a mai completat Dănăilă, cu precizarea că de la Brăila, în a doua zi a Congresului, au fost prezenţi 35 de membri.

Interesant de precizat este faptul că în Biroul Politic Naţional, din cadrul organizaţiei brăilene, singurul care a decis să concureze pentru un fotoliu este deputatul Vasile Varga. Până la închiderea ediţiei print a cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” încă nu se cunoştea rezultatul votului. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii