Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Hai la suc!» cu studenţii de la Inginerie

Acţiunea "Hai la suc!", din cadrul campaniei umanitare "Citostatice pentru Cristi", demarată de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a ajuns, ieri, la Facultatea de Inginerie Brăila. Studenţii ne-au primit cu braţele deschise, urna plimbându-se din sală în sală. Tot ieri, o fetiţă de 12 ani şi-a donat alocaţia pentru Cristian Filip, elevul model al Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius".
La invitaţia studenţilor şi a prof. dr. Mihaela Picu, reporterii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au mers, luni după-amiază, la facultate pentru a colecta banii de "suc" de la aceştia. I-am găsit pe masteranzi, care au fost foarte încântaţi să-l ajute pe adolescentul Cristi. Aceştia au introdus în urnă banii pe care-i aveau programaţi pentru o ieşire cu prietenii la un suc ori cafea, fără să le pară rău deloc. I-au urat băiatului multă sănătate şi să ajungă ca ei, masterand! În urnă s-a strâns suma de 197 lei.
Ieri dimineaţă, urna pentru donaţii s-a plimbat, din nou, pe holurile Facultăţii de Inginerie. De data aceasta, ne-am întâlnit cu studenţii de la licenţă, care au fost profund sensibilizaţi de povestea lui Cristi care, în loc să fie la şcoală, e pe patul de spital. După cum afirma şi prof. dr. Mihaela Picu, "boala nu te alege după vârstă sau diplome". Tinerii au făcut donaţii, la final strângându-se suma de 445 lei.
Un alt gest frumos aparţine adolescentei Veronica Denisa Miu, elevă în clasa a VI-a la Şcoala "Fănuş Neagu" din municipiu. Aceasta şi-a rugat părinţii să-i doneze alocaţia pe o lună, pentru a-l ajuta pe Cristi. Adulţii s-au conformat imediat, iar ieri s-au prezentat la redacţie şi ne-au dat 100 lei, cu mesajul din partea fetiţei "Să te faci bine, Cristi!".
Per total, de luni după-amiază, după vizita la facultate, şi până ieri la închiderea ediţiei, am reuşit să adunăm 742 lei.
Banii care au ajuns deja la familia Filip sunt cei strânşi în săptămâna 16 - 20 noiembrie (prima săptămână de campanie umanitară), adică 3.712 lei şi 300 euro, care au fost ridicaţi de tatăl adolescentului vinerea trecută, la ora 14.30. Până la închiderea ediţiei din 20 noiembrie, s-au mai făcut donaţii de 730 lei. Sâmbătă, în urma acţiunii "Hai la suc!" de pe platoul din faţa Primăriei, s-au mai strâns 9.271 lei şi 297 euro, bani care au ajuns tot la tatăl lui Cristi, prezent şi el la mobilizare. În contul CEC deschis pe numele Nicolae Filip s-au donat în perioada 16 - 19 noiembrie, 1.250 lei, iar în cel deschis la Raiffeisen, în aceeaşi perioadă, s-au adunat 7.514,8 lei. În total, în cele două conturi s-au făcut donaţii de 8.764,8 lei.

Peste 5.800 euro, de la începutul campaniei şi până ieri

De la începutul acestei săptămâni şi până azi, la redacţie avem 882 lei (80 lei - donaţie anonimă, 197 lei - studenţi la master, 445 - studenţi la licenţă, 100 lei - eleva Veronica Miu). Adunând toate aceste cifre, rezultă că, din prima zi a campaniei umanitare derulată de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" şi până ieri, la închiderea ediţiei, donaţiile au fost în valoare de 23.299,8 lei şi 597 euro, adică 5.831 euro, la cursul BNR de marţi, 24 noiembrie 2015.
Campania de strângere de fonduri pentru adolescentul Cristian Filip merge mai departe, la fel şi acţiunea "Hai la suc!", care s-a mutat acum în şcoli.
După operaţia care s-a dovedit cu succes, băiatul a urmat până în prezent două şedinţe de chimioterapie a câte 5 zile, fiecare costând 12.200 euro, plus o şedinţă de radioterapie de 8.000 euro. Pe 3 decembrie, va începe cea de-a treia cură cu citostatice, care va dura doar 2 zile şi va costa 6.000 euro. Părinţii ne-au mărturisit că nu mai au aceşti bani, aşa că am decis să continuăm campania umanitară.
Conturile bancare în care se pot face donaţii sunt deschise pe numele Filip Nicolae, tatăl lui Cristi:
- RO74RZBR0000060015758942 - deschis la Raiffeisen Bank
- RO18CECEC001946229018440 - deschis la CEC
Cei care vor să facă donaţii direct la redacţie se pot prezenta la sediul cotidianului "Obiectiv", din strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, programul fiind zilnic, 10.00 - 17.00. Numele donatorilor şi sumele donate vor fi făcute publice în ediţiile de a doua zi.

 
Categorie articol: 

Comentarii