Mergi la conţinutul principal

«Creierul» megaescrocheriei «Antic Gallery» a fost trimis în judecată

Final de anchetă în megaescrocheria SC "Antic Gallery" SRL, în urma căreia 24 de societăţi comerciale din toată ţara au fost păgubite, în doar trei luni (septembrie - noiembrie 2011) cu suma totală de 2.585.000 de lei.
După ce, anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-au deferit justiţiei pe Robert Boza, administratorul SC "Antic Gallery" SRL şi au disjuns cercetările pentru ceilalţi inşi implicaţi (Alexandra Isabela Popescu şi Ion Lăzărescu), a venit rândul lui Stelian Robertino Ifrim, 47 de ani, inginer de profesie, să dea socoteală pentru ceea ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani.
Potrivit procurorilor, "în perioada septembrie - noiembrie 2011, inculpatul Stelian Robertino Ifrim i-a determinat şi îndrumat pe Boza Robert, administrator al SC «Antic Gallery» SRL Brăila şi pe Popescu (Ghiră) Alexandra Isabela, director al societăţii, să acţioneze pentru escrocarea unui număr de 24 de societăţi comerciale partenere, de la care au achiziţionat mărfuri". Astfel, precizează anchetatorii, la instigarea lui Ifrim, cei de mai sus "au emis file cec şi bilete la ordin pentru plata mărfurilor achiziţionate, deşi atât el cât şi aceştia cunoşteau faptul că în conturile «Antic Gallery» nu exista disponibil pentru valorificarea filelor cec şi a bilelelor la ordin emise". Totodată, toţi cei implicaţi cunoşteau faptul că, la data scadenţei primelor file cec, societatea va fi desfiinţată.
Nici Lăzărescu şi nici Popescu nu au recunoscut săvârşirea infracţiunilor, iar Stelian Robertino Ifrim, pe care poliţiştii au reuşit să-l identifice abia în mai a.c., a refuzat să dea declaraţii în calitate de suspect.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro