Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Baba Ioana», bătută măr pentru pensie

Agresiune în scop de jaf asupra unei bătrâne în vârstă de 90 de ani, din satul Lişcoteanca, comuna Bordei Verde.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus, zilele trecute, trimiterea în judecată a inculpatului Marian Haidu, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în forma tentativei.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, inculpatul Marian Haidu şi bătrâna de 90 de ani pe care se decisese să o jefuiască, Mihaica G., zisă "Baba Ioana", locuiesc pe aceeaşi stradă din Lişcoteanca, la o distanţă de 400 de metri unul de celălalt, astfel că se cunoşteau bine. Bătrâna locuia singură şi avea pensie, astfel că, îndemnat de alcool, agresorul s-a decis să dea buzna peste ea şi să-i înhaţe agoniseala.
În seara zilei de 15 octombrie 2015, ora 23:00, după ce a consumat o cantitate apreciabilă de alcool, Haidu a plecat de acasă şi a pătruns în gospodăria bătrânei. Agresorul a spart cu o piatră becul care lumina curtea, după care a pândit la fereastra camerei în care se afla victima de 90 de ani. "Baba Ioana" se uita în acel moment la televizor. Infractorul a spart geamul ferestrei de la o cameră alăturată şi a tras de cerceveaua acestuia până când a îndoit cuiele ce blocau foraibărele, iar după ce a creat suficient spaţiu, a pătruns în locuinţă.
Bătrâna a auzit când intrusul a spart fereastra camerei alăturate, astfel că, speriată de moarte, a aprins becul. Atunci a dat buzna individul pus pe jaf. Victima a început să strige după ajutor, iar tâlharul a trântit-o pe pat şi a imobilizat-o cu propria greutate, după care a început să o lovească cu palmele, cu pumnii şi cu picioarele, cerându-i să-i dea toţi banii din casă sau să-i spună unde îi ascunde.
Deşi bătrâna i-a spus că nu are bani în locuinţă, agresorul a continuat să o lovească, după care a luat un foarfece şi a ameninţat-o cu moartea, spunându-i că, dacă nu-i dă banii, "o taie şi o omoară". Procurorul de caz precizează: "Strigătele de ajutor ale persoanei vătămate au fost auzite de Zamfir G., care executa serviciul de pază pe timp de noapte la un magazin din apropiere, acesta chemându-i la faţa locului pe martorii D. Petruţ şi D. Eugen. Cei trei au realizat că în locuinţa persoanei vătămate se săvârşea o faptă penală, astfel că au luat hotărârea să intre în locuinţa acesteia, pentru a o ajuta".
Cei trei săteni au intrat iute în locuinţa bătrânei, surprinzându-l pe Marian Haidu în timp ce o lovea şi o ameninţa cu moartea, ca să o determine să-i dea banii pe care-i avea în casă.
Salvată de consăteni, bătrâna de 90 de ani a fost transportată în aceeaşi noapte la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind internată la Secţia Chirurgie Toracică. Victima a avut nevoie de 7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii