Mergi la conţinutul principal

«Bătrânele doamne» ale şoselelor au defilat prin Brăila

Parada maşinilor de epocă i-a încântat pe brăilenii care s-au nimerit pe traseul pregătit de organizatori, dar şi pe cei care le-au putut admira de aproape, în parcarea de lângă sediul Palatului Administrativ. Vineri seară, începând cu ora 18.00, circa 30 de "bătrâne doamne" ale şoselelor au plecat din parcarea Promenada Mall din Vărsătura, pe următorul traseu: Bariera Călăraşilor - Calea Călăraşilor - Piaţa Traian - Calea Galaţi - Bdul. Dorobanţilor - Str. 1 Decembrie 1918 - Str. Griviţei - Calea Călăraşilor - parcarea de lângă Palatul Administrativ.
Odate ajunse la destinaţie, maşinile au fost aliniate pe locurile de parcare ce fuseseră rezervate dinainte pentru ele. În scurt timp, zona s-a umplut de persoane curioase să vadă de aproape aceste autovehicule, unele vechi de aproape 100 de ani, care au rezistat atât de bine trecerii timpului.
Cea mai veche maşină expusă, care a fost, de altfel, capabilă să parcurgă fără probleme traseul făcut prin oraş, era un Ford T fabricat în 1914. Cei care au avut ocazia să îl privească de aproape s-au convins de calitatea şi de robusteţea construcţiei. "Este prima maşină din lume fabricată pe bandă rulantă", ne-a explicat Adrian Dumitru, colecţionarul care a condus-o pe străzile Brăilei. Acesta ne-a mărturisit că, de fapt, Fordul T nu îi aparţine. "Maşina este a unei familii din Germania, cu care m-am împrietenit, după ce ne-am întâlnit foarte des la astfel de parade ale maşinilor de epocă. Eu am o Volga sovietică cu care particip la mai toate întâlnirile pasionaţilor de autoturisme vechi", a precizat bucureşteanul Adrian Dumitru.
La parada din acest an, s-au mai aflat la Brăila trei maşini marca Austin, din anii 20, două Fiat din anii 60, un Playmouth american dar şi alte mărci care au reuşit să reziste cu brio trecerii timpului, atrăgând atenţia prin aspecte precum liniile fluide ale caroseriilor, frumuseţea banchetelor îmbrăcate în piele sau aspectul clasic şi auster al bordului.
Brăileni au fost prezenţi în număr mare la expoziţia maşinilor de epocă, iar majoritatea celor prezenţi au făcut tot posibilul să se fotografieze lângă bijuteriile pe patru roţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro