Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«ANAF a făcut un abuz. Eu mă judec deja cu Fiscul»

Publicarea de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a listei datornicilor - persoane fizice şi preluarea de către "Obiectiv-Vocea Brăilei" a informaţiilor privind restanţierii brăileni a stârnit vii ecouri în comunitatea locală de afaceri. Unul dintre brăilenii nominalizaţi în "lista ruşinii", omul de afaceri Dorinel - Angelin Cîrîc, a dorit să lămurească public contextul în care numele său apare acolo, subliniind că, de fapt, ar fi fost victima unui abuz din partea Fiscului. El ne-a declarat că în cursul acestui an, în urma unui control al inspectorilor fiscali ar fi fost în mod total eronat scos dator cu suma de 101.806 lei, inclusiv accesorii bugetare. "În urma controlului, cu sfidarea prevederilor Codului fiscal, mi s-a făcut impunerea pe o chestiune privind TVA, veche din 2011. Am acţionat în instanţă şi practic suntem în litigiu pe această speţă. ANAF a făcut un abuz în ce mă priveşte pentru că mi-a publicat numele, deşi mă judec cu Fiscul. Vă repet, în momentul de faţă sunt în proces cu ANAF şi până la soluţionarea cauzei nu figurez cu nicio datorie. Timp de 25 de ani am plătit corect toate taxele şi impozitele atât ca persoană fizică, cât şi la societatea pe care o administrez", a precizat sursa citată.
Facem sublinierea că în lista publicată de ANAF privind românii cu datorii la stat, în dreptul lui Cîrîc nu se face nicio precizare cu privire la litigiul invocat de omul de afaceri din Însurăţei, în sensul că la coloana "Obligaţii fiscale necontestate" apare întreaga sumă în discuţie, adică cei 101.806 lei.
Reamintim că, potrivit informaţiilor publice disponibile pe tema restanţierilor la stat, la nivel naţional este vorba despre nu mai puţin de 180.000 români, cu datorii mai mari de 1.500 lei, printre ei numărându-se şi circa 4.000 de brăileni. Cumulat, aceştia au datorii de 34,67 milioane lei, din care 20,48 milioane lei - bază şi 14,19 milioane lei - accesorii bugetare, adică dobânzi şi penalităţi.
Categorie articol: 

Comentarii