Mergi la conţinutul principal

«Am făcut o boacănă mai mare ca mine! Am lovit-o şi nu mai mişcă»

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus, vineri, 4 aprilie, trimiterea în judecată a lui Anghel Soare, în vârstă de 55 de ani, din satul Custura, comuna Racoviţa, arestat în urmă cu patru luni pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În preajma sărbătorilor de iarnă, în decembrie anul trecut, Soare şi-a ucis soţia după un banal conflict iscat pe fondul consumului de alcool. Criminalul şi-a omorât soţia cu cuţitul cu care tranşase porcul de Crăciun, după care le-a spus copiilor: "Am făcut o prostie, o boacănă mai mare ca mine!". A doua zi, rudele l-au găsit pe Anghel pregătindu-se să se spânzure de un copac.

Omorâtă pentru o bucată de şoric

Lenuţa şi Anghel Soare erau căsătoriţi din anul 1976 şi aveau cinci copii. Locuiau însă singuri pe strada Şcolii, din satul Custura, comuna Racoviţa, pentru că, mari consumatori de alcool fiind, se certau mai tot timpul şi provocau scandaluri, iar rudele preferau să-i ocolească, lăsându-i în plata Domnului.
În ziua de 7 decembrie 2013, precizează procurorul criminalist care s-a ocupat de caz, soţii Lenuţa şi Anghel Soare au tăiat porcul de Crăciun şi şi-au invitat rudele, după obicei, ca să-i ajute la tranşat. La tăierea porcului au fost prezenţi, afară de soţii Soare, trei dintre copiii acestora, şi un ginere, care este de profesie măcelar.
În cursul zilei, Anghel şi Lenuţa consumaseră o cantitate apreciabilă de alcool. Au început să se certe, astfel că, imediat după tranşarea porcului, oaspeţii au plecat, lăsându-i singuri. În jurul orei 18.30, fiul cel mare s-a întors ca să-i ceară mamei o bucată de şorici.
Imediat după plecarea fiului, a izbucnit scandalul. Zgârcit, Anghel Soare i-a reproşat soţiei că "va da tot porcu", după care a luat-o la bătaie. "Inculpatul a lovit în mod repetat victima cu pumnii în zona feţei şi a coapselor, apoi a luat de pe masă un cuţit cu care (...) de la dreapta spre stânga, a aplicat victimei o singură lovitură în zona hemitoracelui stâng. Victima i-a reproşat că «a tăiat-o» şi apoi s-a prăbuşit", precizează procurorul care a coordonat ancheta.

"Am făcut o prostie, o boacănă mai mare ca mine!"

După ce şi-a omorât soţia, Anghel a aruncat cuţitul în curte, exact în locul unde tăiaseră porcul, după care a plecat să i se plângă fiicei. "Am făcut o prostie, o boacănă mai mare ca mine!, le-a spus criminalul rudelor. Am îmbrâncit-o pe Lenuţa, care a căzut şi nu mai mişcă".
Între timp, la locul crimei a sosit mama asasinului, care şi-a văzut nora zăcând fără suflare. Curând, tot satul avea să afle despre moartea Lenuţei, însă în acel moment nimeni nu bănuia că aceasta ar fi fost "tranşată" de propriul soţ. A doua zi, 8 decembrie, în gospodăria lui Anghel Soare au sosit rudele care au constatat cu groază că acesta se pregătea să se sinucidă. Ros de remuşcări, bărbatul legase o frânghie cu laţ de un copac, ca să se spânzure.
Cum victima fusese îmbrăcată gros, nimeni nu observase că fusese înjunghiată, nici măcar poliţiştii care au făcut iniţial cercetări la faţa locului. "Victima era îmbrăcată cu cinci articole de îmbrăcăminte, ultimul fiind o vestă groasă, verde închis, prin care sângele nu s-a scurs, astfel încât niciuna dintre persoanele înştiinţate despre deces (inclusiv poliţiştii care au efectuat iniţial cercetări la faţa locului) nu au constatat indicii de omor. Astfel, cadavrul a fost transportat la Brăila, în vederea efectuării necropsiei, conform procedurilor în caz de moarte suspectă", precizează procurorul de caz.
Abia la autopsie s-a văzut clar că femeia fusese înjunghiată în torace şi că lama ucigaşă îi străpunsese plămânul stâng şi muşchiul inimii. Victima prezenta, de asemenea, nenumărate leziuni în zona feţei şi a coapselor, produse cu puţin timp înainte de deces. Concluzia medicului legist a fost că Lenuţa Soare a decedat în urma hemoragiei interne masive, urmare a plăgii provocate de cuţitul mânuit de soţul criminal. Lama ucigaşă pătrunsese 12 centimetri în trupul victimei.
Anghel Soare a fost reţinut pe 9 decembrie 2013 şi de atunci se află după gratii, în arest preventiv, aşteptând verdictul judecătorilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro