Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Școala Altfel» la Judecătoria Brăila. Ce curiozități au avut elevii

* aproape 100 de copii cu vârste între 9 și 14 ani au vizitat instanța brăileană și au avut ocazia de a sta de vorbă cu președintele Judecătoriei și de a obține răspuns la curiozitățile specifice vârstei lor

 

 

Aproximativ 100 de elevi de la mai multe școli din municipiu au trecut pragul Judecătoriei Brăila, în cursul acestei săptămâni. Vizita s-a datorat programului “Școala Altfel”. Elevi din clasele a III-a și a IV-a și până la cei din clasa a VIII-a au  avut ocazia de a sta de vorbă cu președintele Judecătoriei Brăila, jud. Cătălin Panțuru și de a-i adresa întrebări despre sistemul juridic. Unii dintre copii au fost curioși să afle care a fost cea mai mare pedeapsă aplicată la Brăila, alții au vrut să știe care a fost durata maximă a unui proces, dar și care sunt cele mai simple cazuri de soluționat. Totodată, elevii au aflat în ce constă probele unui dosar, cum se judecă un jaf, cât de grea este meseria de judecător, dar și etapele care trebuie parcurse pentru a deveni magistrat.

După ce judecătorul Cătălin Panțuru le-a răspuns curiozităților, elevii au conchis că nu e bine să-și facă dreptate singuri, să nu acționeze la nervi sub impulsul stărilor de moment, iar la școală orice conflict este bine să fie adus la cunoștința învățătorului sau profesorului.
Categorie articol: 

Comentarii