“Tehnologia și inovația în clasă” - proiect Erasmus+ la Liceul Tehnologic “Panait Istrati” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

“Tehnologia și inovația în clasă” - proiect Erasmus+ la Liceul Tehnologic “Panait Istrati”

• proiectul își propune să îmbunătățească competențele digitale ale cadrelor didactice, precum și a metodele inovative de predare, fiind vizați în special profesorii de peste 50 ani • 15 cadre didactice ale unității de învățământ se pregătesc pentru mobilitățile care vor avea loc în Cehia și în Spania, în luna iulie

 

15 cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”Panait Istrati” Brăila se pregătesc pentru mobilitățile care vor avea loc în Cehia și în Spania, în iulie, în cadrul unui nou proiect Erasmus+ de care școala beneficiază, cu o finanțare totală de 27.190 Euro.

Utilizând oportunitățile de finanțare specifice oferite de programul Erasmus+ în sprijinirea dezvoltării profesionale a cadrelor didactice precum și a schimbului și a transferului de bune practici în materie de predare și de dezvoltare a școlilor, proiectul ”TEHNOLOGIA ȘI INOVAȚIA ÎN CLASĂ” cu nr. 2022-1-RO01-KA122-sch-000079781 își propune să îmbunătățească competențele cadrelor didactice din liceu de utilizare a noilor tehnologii digitale precum și a metodelor inovative de predare. Sunt vizate mai ales cadrele didactice care au împlinit deja 50 de ani, pentru care îmbunătățirea învățării limbii engleze, modernizarea metodelor de predare și evaluare și folosirea noilor tehnologii reprezintă o provocare asumată în vederea sporirii atractivității orelor de curs.

Primul curs de formare, “Învățarea bazată pe jocuri și gamificare”, desfășurat în Cehia, la Praga, urmărește creșterea calității eficienței în educație prin folosirea jocurilor și a strategiilor de joc pentru creșterea învățării, dezvoltarea gândirii critice și creative prin simularea online a jocurilor, folosirea de dispozitive mobile pentru a sprijini învățarea, învățarea codării prin jocuri video și activizarea învățării prin jocuri outdoor.

Tot la Praga se va desfășura și al doilea curs de formare, ”Tehnologia informațiilor și a comunicațiilor în educație”, un curs conceput pentru profesorii de toate disciplinele care urmărește să îmbunătățească abilitățile de folosire a tehnologiei în clasă prin diferite aplicații online și tehnici de codare.

În ceea ce privește cea de a treia mobilitate din cadrul acestui proiect, ea se va desfășura la Puerto de la Cruz, în Tenerife. Cursul “Metode inovative de predare” urmărește creșterea interesului elevilor și a motivației lor privind învățarea prin aplicarea conceptelor și a principiilor de educație nonformală, folosirea multimedia și a aplicațiilor digitale și componente cheie ale învățării bazate pe proiect.

Competențele astfel dobândite vor fi transferate și celorlalte cadre didactice din școală și vor fi aplicate la clasă, pentru îmbunătățirea demersului didactic și creșterea atractivității orelor de curs, în vederea obținerii unor rezultate școlare mai bune de către elevii liceului.

Ca urmare a acestui proiect Erasmus+, cadrele didactice vor căpăta o încredere mai mare în mediul virtual, mediul în care trăiesc practic tinerii din ziua de astăzi și vor crea legături mai strânse cu aceștia. Totodată, vor desfășura mai ușor lecții în laboratorul de robotică care se va  înființa în liceu, un Smart Lab finanțat prin PNRR, care va beneficia de înaltă tehnologie, în valoare de 60.000 euro și se vor implica și în alte proiecte europene cum sunt, spre exemplu, cele de pe platforma eTwinning, ”Know me, Know my culture” desfășurându-se în prezent în școală, fiind de altfel cel de-al patrulea proiect de acest tip derulat de liceu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro