Mergi la conţinutul principal

Vă lepădaţi de Satana?

Corectă descriere! Cu un ex-preşedinte ca Bunea Stancu, mii de documente ridicate de procurori, zeci de angajaţi acuzaţi, audiaţi, suspectaţi de DNA, cu atâtea dosare penale deschise, realitatea nici nu avea cum să fie alta. L-am crezut, deci, când a spus că a depus un efort uriaş să schimbe câte ceva. Iar dacă iau de bun ce provestesc cei care au trecut în ultima vreme prin birourile şi pe holurile de la etajul 1 al Palatului Administrativ, măcar la nivel de comportament, atitudine şi limbaj a reuşit. Probleme or mai fi, dar, categoric, CJ -ul nu mai e acel maidan, în care se ţipa şi înjura ca la uşa cortului, se jignea fără reţinere, indiferent de conjuctură, în care înjosirile, umilinţele, clevetelile şi pâra aproape ajunseseră să facă parte din fişa postului. Acesta era modul în care Stancu înţelesese şi, probabil, fusese capabil, să conducă instituţia, iar după atâţia ani, mârlănia le intrase deja multora în sânge. Din punctul acesta de vedere, Mortu a fost omul potrivit, la locul potrivit.
Bineînţeles, funcţionarii încă tremură când dau nas în nas cu câte un necunoscut pe scări - o fi de la poliţie!, o fi de la DNA!-, încă mai dau din coate, care, cine să se ducă pe ce loc şi cum (au fost eliberate atâtea posturi dintr-un foc), încă se mai uită chiorâş peste masă, să vadă cine, ce face, la o adică să aibă ce şi cui povesti -deh!, metehne vechi, care în trecut făceau diferenţa între un slujbaş oarecare şi un angajat "de succes". Încă se mai tem să-şi pună semnătura ori ştampila pe acte importante, dar cine în locul lor nu ar reacţiona aşa! Ani de zile au îndurat şi executat fără să crâcnească, au semnat cu ochii închişi, acum, lovitura poate veni de oriunde. Uşor, uşor se vor rezolva însă şi astea. DNA doar a început curăţenia! Acum depinde de noi ce facem mai departe.
Pentru că noi suntem cei care, practic, putem decide acum dacă acest Consiliu Judeţean rămâne o instituţie ce tinde spre normalitate sau, dimpotrivă, una nevrotică şi "demonizabilă". Noi, brăilenii, avem posibilitatea asta. Şi când spun aşa, mă refer, pe de o parte, la politicieni - cei care întocmesc listele cu candidaţii pentru Consiliul Judeţean, iar de cealaltă, la noi, cetăţenii - cei în mâna cărora se află ştampila. "Peştele de la cap se-mpute", spune un vechi proverb românesc. Ce duhoare a lăsat în urma lui Stancu, nu cred că trebuie să vă mai aduc aminte! Ce circ este, de la plecarea lui, în CJ - nu instituţia, ci forul acela local în care ar trebui să-şi facă treaba aleşii judeţeni - nici atât.
Peste vreo două luni, însă, vom avea posibilitatea să schimbăm ceva. Peste vreo două luni, vom avea şansa să ne lepădăm de toţi cei care au considerat până acum CJ-ul (şi instituţia, şi consiliul în sine), firma lor de buzunar, sacul din care s-au înfruptat ei şi acoliţii. Să ne lepădăm de toţi cei care au stat sluj şi au acceptat ilegalităţile, favorizând haosul şi "demonizarea" judeţului. De Stancu, tartorul, ne-a scăpat DNA-ul. E rândul nostru acum să ne lepădăm de toate apucăturile şi relele.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro