Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un militar roman si trei italieni au murit intr-o misiune in Irak

Un militar roman si trei italieni au murit, joi, in timp ce efectuau o misiune de patrulare, intr-o explozie produsa linga Nassiriyah, in sudul Irakului, relateaza AFP.
Atentatul coincide cu o perioada de tranzitie politica in Italia, ca urmare a infringerii suferite de coalitia premierului Silvio Berlusconi, aliat fidel al presedintelui George W. Bush, la alegerile de la 9-10 aprilie.
Atentatul a avut loc la ora locala 08.50 (07.50, ora Romaniei) pe un drum situat in partea de sud-vest a localitatii Nassiriyah, la trecerea prin zona a unui convoi format din patru vehicule militare.
Potrivit primelor informatii, unul dintre autoturisme a fost lovit din plin de explozia unui dispozitiv amplasat pe mijlocul drumului. Un militar roman si doi italieni din cadrul fortei multinationale stationate la Nassiriyah au murit pe loc, iar un al treilea militar italian a decedat la spital. Un alt militar italian a fost grav ranit.
Convoiul se deplasa catre centrul operational integrat al fortelor de securitate din provincia Nassiriyah, unde militarii urmau sa participe la o serie de misiuni alaturi de fortele de securitate locale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii