Mergi la conţinutul principal

Ultima vară la CET

Ai zice că oamenii acumulează din căldura de afară acum, pentru a se putea încălzi la iarnă. Asta pentru că tot mai puţini îşi mai pun speranţa că vor primi agent termic prin sistemul de încălzire centralizată alimentat de CET.
Cam la fel ar proceda şi salariaţii CET: dacă şi-ar recupera acum salariile restante şi dacă ar mai beneficia şi de salariile compensatorii pe care le au prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, toţi şi-ar da acordul pentru disponibilizarea în masă. N-ar mai protesta, n-ar mai avea pretenţia ca mastodontul de la km. 10 să mai funcţioneze, pentru ca autorităţile locale să-şi mai bată capul cu ei şi cu existenţa CET. Asta pentru că toţi sunt din ce în ce mai conştienţi că "şandramaua" se prăbuşeşte. Asta o ştiu şi ei, o ştie şi Consiliul Local, o ştie şi primarul. Iar angajaţii CET ştiu că autorităţile cunosc asta, având chiar un proiect în sensul închiderii CET. Au strigat-o în gura mare înşişi protestatarii care pichetează sediul societăţii.
Dar, mai ales, angajaţilor CET le este teamă să nu se ajungă în situaţia în care oricum CET se va închide, forţat de situaţia economică, iar ei să nu-şi mai primească nici salariile compensatorii, nici măcar pe cele restante. Şi ar vrea să acumuleze acum nişte bani, care să le ţină de cald şi la iarnă. Nu contează că-şi pierd locul de muncă ori că, şomeri fiind, nici nu-şi vor mai găsi prea uşor altceva. Dorinţa asta arzătoare de autodisponibilizare în schimbul unor bani nu poate fi stinsă cu promisiuni de mai bine ori cu planuri în care angajaţii aflaţi în şomaj tehnic vor umbla în echipe de recuperatori, pentru a strânge restanţele de la asociaţii şi locatari. Angajaţii CET simt cel mai bine faptul că picioarele de lut ale colosului de metal se vor frânge curând, că autorităţile locale au alte planuri în privinţa sistemului de încălzire şi a producătorului de agent termic pentru municipiu, dar că SC CET SA nu mai face parte din acest scenariu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro