Mergi la conţinutul principal

Ultima lovitură a lui Iliescu

Acelaşi Iliescu a precizat că de detalii s-a ocupat şeful Administraţiei Prezidenţiale de la vremea aceea, Ioan Talpeş, care la rândul său a confirmat că aşa au stat lucrurile.
Prin urmare, după vreo 10 ani de acuzaţii externe ale diferitelor organizaţii pentru drepturile omului, după tot atâţia ani de cercetări şi anchete parlamentare şi guvernamentale care negau vehement orice implicare a României, iată, vine Ion Iliescu şi aruncă bomba: ţara noastră chiar a găzduit o închisoare secretă a CIA, în care suspecţi de terorism au fost deţinuţi şi torturaţi.
"În acel moment, mie, ca preşedinte, acea solicitare nu mi s-a părut mare lucru. Eram aliaţi (...), nu am intrat în detalii. Dacă aş fi ştiut ce se putea face acolo, răspunsul nu ar fi fost pozitiv", spune acum Iliescu. Oare? Să presupunem însă că nu a ştiut ce urma să se întâmple acolo. Dar din 2005, de la declanşarea scandalului, şi până acum, de ce nu a făcut această declaraţie? Dar comisiei parlamentare de anchetă, care a concluzionat că în România nu au existat centre secrete ale CIA, de ce nu a spus acest lucru? Dar acum câteva luni, în decembrie 2014, după publicarea unui raport al Senatului SUA în care România era menţionată ca gazdă pentru o închisoare CIA, când declara că „Nu m-am întâlnit cu această problemă în anii aceia (în care era preşedinte - n.n.). Nu am avut cunoştinţă de aşa ceva", nu putea menţiona acest „mic" detaliu?
Şi problema nu este că Iliescu s-a trezit acum să confirme ceea ce statul român neagă, vehement, de 10 ani încoace - deşi, mai bine tăcea -, făcând un deserviciu uriaş României, şi nu doar în privinţa credibilităţii.
Marea problemă este că Ion Iliescu este autorul înfiinţării unei închisori secrete a CIA pe teritoriul României, dar că a minţit cu nonşalanţă în legătură cu acest aspect. Şi că transformă, astfel, oficial, ţara noastră, într-o posibilă ţintă a radicalismului islamist. Prin această lovitură, Ion Iliescu şi-a desăvârşit opera de compromitere a României.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu