Mergi la conţinutul principal

Tăriceanu, preşedintele puşcăriabililor

Ultimul caz luat în discuţie este cel al senatorului PSD Dan Şova, acuzat de DNA pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu. Mai exact, fapte de corupţie. Ce spune Tăriceanu despre cererea de aprobare a eventualei arestări preventive a lui Şova? Şeful Senatului aberează parcă mai mult ca oricând în apărarea colegului pesedist: "Comisia juridică, mai ales când e vorba despre o măsură atât de gravă, trebuie să nu se pripească, pentru că nu ne jucăm cu libertatea oamenilor. Aici nu este fabrică de trimis la eşafod, ca să fie bine înţeleasă chestiunea! ... Măsura arestării este cea mai gravă măsură care se poate lua, de restrângere a libertăţii, iar oamenii sunt născuţi liberi şi trebuie să trăiască liberi. ... Sigur că pedeapsa cu închisoarea se poate aplica atunci când cineva este vinovat, dar, aşa cum spuneam, Comisia trebuie să judece foarte serios, să analizeze cu maximă seriozitate dosarul, pentru ca apoi să formuleze un punct de vedere şi să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză".
Afirmaţiile lui Tăriceanu nu sunt doar revoltătoare, dar reprezintă un atac bolnav la adresa a tot ceea ce înseamnă Justiţie! Or trebui oamenii să trăiască liberi, dar nu şi infractorii! Iar dacă Şova sau altcineva va ajunge sau nu în arest preventiv, o repet, este o decizie pe care o iau nu parlamentarii, nu procurorii DNA, ci doar judecătorii.
Dar oare de ce a devenit Tăriceanu un apărător atât de înverşunat al libertăţii puşcăriabililor? Răspunsul se află în discursurile tuturor parlamentarilor pentru care plenul a trebuit să voteze la un moment dat astfel de cereri de urmărire penală sau de arestare preventivă: „Gândiţi-vă că puteţi fi în locul meu!". O simţi Tăriceanu ceva? Îl macină cumva gândul că DNA îşi va aduce aminte şi de „comisioanele"de milioane de euro de pe vremea în care fantele era premier? Îl bântuie cumva afacerea Logan-urilor de 70.000 de euro bucata? Are coşmaruri cu girofarurile alea care au costat câteva zeci de mii de euro bucata luminându-i într-o dimineaţă la fereastră? Pentru că altă explicaţie, sincer, nu văd.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro