Mergi la conţinutul principal

Se întâmplă schimbarea

Schimbarea care să termine odată cu hoţia asta, cu nesimţirea crasă, cu jaful naţional produs în ultimii 25 de ani şi practicat de întreaga clasă politică, cu corupţia asta incredibil de răspândită, care nu ţine cont de partide, de ideologii, de instituţii.
Direcţia Naţională Anticorupţie pare acum descătuşată de orice inhibiţii - pe care, totuşi, n-ar fi trebuit să le aibă nici până acum. Este supărător că a trebuit să plece Traian Băsescu de la Cotroceni pentru ca DNA să o deranjeze, în sfârşit, şi pe prima blondă a ţării. Nu ştiu dacă este doar o coincidenţă, însă acum aproape că nici nu mai contează. Îmi place să cred că tot acest cutremur anti-corupţie are legătură cu alegerea noului preşedinte şi cu faptul că, spre deosebire de toţi ceilalţi foşti locatari de la Cotroceni, Klaus Iohannis nu are de ce să apere pe nimeni. Că, din partea sa, Justiţia poate să aresteze pe oricine a încălcat legea, indiferent de funcţie, de apartenenţă politică, de afaceri, de mediul în care se învârte. N-are o blondă preferată, n-are vreun grup de interese care l-a adus în funcţie, n-are nici măcar un partid căruia să-i fie dator cu ceva. Da, PNL l-a desemnat candidat, dar şi asta în urma unor sondaje care arătau că Iohannis era singurul care avea cele mai mari şanse împotriva lui Ponta.
Iohannis nu pare că are vreo obligaţie faţă de cineva, în afară de cei care l-au ales şi care şi-au dorit, în fapt, o schimbare adevărată. O schimbare pe care o aşteptau nu doar cetăţenii acestei ţări şi nu doar românii din diaspora, dar e clar că şi o parte dintre magistraţi, ba chiar şi unii politicieni - dar nu, nu Ponta, care doar mimează că încearcă să se schimbe şi că ia în serios semnalul transmis de alegători în noiembrie.
Personal, mă încântă orice anunţ al DNA privitor la un nou dosar şi savurez orice moment în care arestaţii şi acuzaţii se toarnă între ei, dar sunt consternat de amploarea pe care a putut s-o aibă fenomenul corupţiei la nivel înalt în România. Îmi place să cred că trăim adevărata revoluţie pe care ţara tot o aştepta după 25 de ani de la... Revoluţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro