Mergi la conţinutul principal

Sănătatea criminală

Să foloseşti în unităţile sanitare, circa 10 ani de zile, dezinfectanţi care acum se dovedesc apă de ploaie, lăsând bacteriile şi infecţiile intraspitaliceşti să omoare sute, poate mii de oameni, este crimă în masă. O crimă nu doar cu un singur criminal. Nu este doar firma care producea dezinfectanţii diluaţi. Sunt zeci sau sute de indivizi care au participat la această crimă de-a lungul anilor sau care au permis asta. Toţi cei care trebuia să controleze produsele, toţi cei care au contribuit şi facilitat zecile de contracte cu firma în cauză, toţi cei care ani la rând au contribuit ori au închis ochii la toate aceste nereguli criminale, toţi cei care, deşi aveau informaţii în acest sens nu au făcut nimic cu ele, toţi cei care, deşi trebuia să ancheteze situaţia, nu au făcut-o. Toţi sunt nişte criminali nenorociţi, care trebuie să plătească. Nu doar firma producătoare, nu doar patronul acesteia. Toţi, de la angajaţii care lucrau la fabricarea soluţiilor şi nu au spus nimic, complăcându-se în a fi complici la crimă, până la miniştrii Sănătăţii, premieri, preşedinţi. Cei care au avut idee despre ceea ce se întâmplă şi nu au făcut nimic pentru aflarea adevărului pot fi consideraţi criminali.
Sigur, de infecţii intraspitaliceşti se moare oriunde în lumea asta, dar atât timp cât chiar şi 5% din dezinfectanţii ce trebuie să limiteze numărul victimelor nu sunt conformi înseamnă că s-a murit mai mult doar din cauza asta.
În mod normal, în asemenea situaţie ar trebui ca absolut toţi cei care au avut rude decedate din cauza infecţiilor intraspitaliceşti să se constituie într-o asociaţie şi să dea statul în judecată - Ministerul Sănătăţii, în special. Să ceară fiecare câte cel puţin 1 milion de euro, iar daunele să fie plătite nu doar de stat, ci în solidar de fiecare individ care a avut vreo responsabilitate în toată această situaţie revoltătoare. Să plătească toţi, material, dar să facă şi puşcărie. Fără scuze idioate, fără circumstanţe atenuante. Când şi un singur om moare din cauza prostiei, corupţiei ori nepăsării unora, toţi aceştia trebuie să plătească. Este inadmisibil ca acest sistem criminal şi criminalii care-l formează să nu răspundă în niciun fel. Nu se poate ca atâţia oameni să fi murit degeaba, iar noi să ne lăsăm în continuare ucişi, puţin câte puţin, de o mână de indivizi cărora le-am încredinţat destinele noastre.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu