Mergi la conţinutul principal

Să vină Ponta!

Nu şi-a luat pauză de la a da declaraţii la tv, dar de la asta nu l-ar fi oprit nici măcar o operaţie la gât.
Toată lumea din partid - şi nu numai - se tot întreabă, de vreo două săptămâni încoace, când se întoarce Ponta? Toţi se frământă, toţi se agită, toţi îi cer să revină mai repede, unii aproape ultimativ, dar nimic nu-l mişcă pe Ponta din spitalul comod din Istanbul. Este clar că, dacă ar fi dorit neapărat, ar fi putut-o face, la urma urmei nu a suferit vreo operaţie pe cord deschis sau la coloană. Este greu de ghicit ce-l ţine de fapt departe de Bucureşti - s-ar putea spune că, cel mai probabil, ancheta de la DNA -, dar este clar că Ponta nu vrea deloc să se grăbească. Poate că va veni pe 11 iulie, să inaugureze autostrada Arad - Nădlac - Mako şi primul punct de trecere a frontierei de pe o autostradă românească, dar nici măcar asta nu este sigur, la acest moment.
Rămaşi fără Ponta şi Dragnea, pesediştii par tot mai debusolaţi, la fel ca şi marioneta de la Senat, Tăriceanu. Nu ştiu încotro să apuce, ce să declare la tv, cum să acţioneze. Ba chiar şi coaliţia de guvernare pare să se sfărâme. Fără cei doi lideri la posturi, PSD intră uşor-uşor în derivă. De fapt, s-a dovedit că PSD - la fel ca şi PNL ori mai ales UNPR sau PLR (dacă-i scoţi din schemă pe Oprea respectiv Tăriceanu, s-a ales praful!) - nu are oameni, nu are lideri, nu are conducători de perspectivă. Nu are viziune, nu are planuri, nu ştie încotro s-o apuce. De aici şi agitaţia social-democraţilor (şi nu numai) referitoare la „când se întoarce Ponta?".
Dar întrebarea care ar trebui pusă este, de fapt, alta. Este probabil întrebarea la care se gândesc toţi pesediştii, inclusiv liderul lor, şi de al cărei răspuns le este frică tuturor, inclusiv (sau mai ales) premierului: ce va face, de fapt, Victor Ponta DUPĂ ce se întoarce în ţară? În afară de a participa la tăierea unei panglici pe o autostradă începută oricum de alţii...

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu