Mergi la conţinutul principal

Să nu uiţi!

Începi să realizezi că, de fapt, cam acesta e nivelul Brăilei. Şi nu doar în privinţa decoraţiunilor de Sărbători. Conştientizezi tot mai mult că Brăila este un oraş care a pierdut ritmul, care a pierdut trenul dezvoltării, care s-a blocat, undeva, pe drum. Un oraş rămas în urmă şi din punct de vedere economic şi social. Din mai toate punctele de vedere, de fapt - de la aspectul general, la educaţia şi mentalitatea unei foarte mari părţi a populaţiei. De la maidanezii de pe stradă la „animalele" care umblă în două picioare şi care îşi lasă mizeria tot pe unde apucă. La fel de în urmă au rămas şi cei care conduc acest oraş - de fapt, reprezentanţi fideli ai majorităţii celor conduşi, din păcate. Mai lipsea o zăpadă serioasă, ca imaginea dezastrului să fie completă de Sărbători - doar nu te iluzionezi că deszăpezirea ar fi decurs impecabil!
Tu, ca locuitor nemulţumit de această situaţie - şi pe bună dreptate - nu mai poţi face nimic acum. Brăila arată trist de Sărbători, pentru că în general Brăila este un oraş tot mai trist. Nu te mai consolează nici faptul că, de exemplu, nici Galaţiul nu este mai breaz, cum se întâmpla în anii trecuţi. Va trebui să te împaci cu ideea şi să te bucuri de sărbători poate mai frumoase şi mai vesele măcar la tine acasă, în familie, alături de cei dragi. Cum spuneam, nu mai poţi schimba nimic acum. Dar poţi face două lucruri.
În primul rând, să încerci să fii tu altfel decât mulţi dintre cei care te înconjoară. Să fii tu mai civilizat. Să faci acele lucruri mărunte, care însă pot însă însemna mult. De exemplu, când treci pe lângă o hârtie sau un pet aruncate pe jos, să le ridici şi să le arunci la primul coş de gunoi. Să nu-ţi mai laşi câinele să-şi facă nevoile în mijlocul trotuarului. Să-l laşi pe colegul de trafic să iasă din parcare ori de pe o străduţă laterală. Să laşi pietonii să traverseze. Să aştepţi, ca pieton, culoarea verde a semaforului. Să dai "bună ziua" când intri într-un magazin, să spui "mulţumesc" la ieşire. Să nu-ţi mai arunci chiştocul pe geamul maşinii, să nu-ţi mai goleşti scrumiera sub maşină, la semafor ori în parcare. Nu uita să fii tu altfel. Garantat, nu eşti şi nu vei fi singurul.
Şi mai poţi face un lucru: să nu uiţi nimic din ceea ce te-a nemulţumit acum şi în ultimii ani atunci când va trebui să votezi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro