Să ne facem că facem cartiere! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Să ne facem că facem cartiere!

Când e vorba de un cartier dezvoltat chiar de autorităţi, ai putea crede că nici măcar nu se pune problema ca racordarea la utilităţi să nu fie realizată din start. În plus, te gândeşti că terenul vizat este curăţat şi nivelat ca-n palmă, apoi că - în paralel cu împărţirea şi acordarea loturilor de casă - sunt realizate străzile, apoi iluminatul stradal, după care că se asigură prezenţa poliţiei locale în zonă şi că se pune la dispoziţia viitorilor locuitori şi un spaţiu mărginaş, pe care să se depoziteze gunoaiele inerente unui lung şantier în lucru - pentru că e clar că nu toţi beneficiarii îşi vor putea construi locuinţele în acelaşi timp.
În cazul noului ansamblu rezidenţial "Cimbrului", lucrurile n-au stat deloc aşa. Totul s-a făcut haotic, mai rău ca în cazul unui dezvoltator privat orientat doar spre câştigul imediat. S-a plecat de la un teren care de la bun început a arătat ca o groapă de gunoi, s-au acordat doar o treime dintre loturi, restul rămânând abandonate, racordarea la utilităţi nu e gata nici după doi ani şi, din această cauză, doar opt case s-au construit în zonă, puţinii locuitori trăind în condiţii mai degrabă de lumea a treia. Mai mult, chiar Primăria a folosit terenul în cauză ca zonă de depozitare a unor deşeuri, dând astfel un exemplu minunat şi făcând o invitaţie de nerefuzat locuitorilor din zonele învecinate pentru a proceda exact la fel. Ceea ce, evident, s-a şi întâmplat.
Aşa că, în loc de cartier nou şi modern, "Cimbrului" arată ca un ghetou, ca o zonă părăsită, ca o haldă de gunoi, ca orice alt loc abandonat de la marginea oricărui oraş românesc. Şi asta pentru că nici acum autorităţile nu au învăţat că lucrurile nu pot fi făcute doar pe jumătate, haotic, fără respectarea unor norme legale şi a unor reguli de logică elementară. Şi că, atunci când doar te faci că-ţi pasă de situaţia unor locuitori, rezultatul final nu are cum să fie altul decât dezastruos.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro