Mergi la conţinutul principal

Să-i plângem de milă lui Tăriceanu

Iar acuzele nu sunt chiar banale: mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa, în valoare de zeci de milioane de euro.
De fapt, Tăriceanu a avut mereu, în ultimii ani, probleme cu Justiţia. Nu i-a plăcut. Mai mereu s-a opus ridicării imunităţii colegilor săi penali, mai mereu a criticat-o, mai mereu l-a enervat, mai mereu a lovit în ea, prin declaraţii aiuritoare, revoltătoare ori de-a dreptul incalificabile. Nu i-a plăcut niciodată Justiţia asta mai nouă, activă, neimpresionată de politicieni, care bagă infractorii dovediţi din Parlament (şi nu numai) în puşcărie. Mereu a avut ceva de criticat la adresa ei. Evident, o face mai ales acum, când i-a venit rândul. Lui îi plăcea Justiţia aia de pe vremea lui Năstase şi a lui, când niciun politician nu era deranjat, când toţi puteau să-şi facă şmenurile în voie, când se cumpărau, pentru Poliţie, mii de Loganuri fără nicio dotare, cu 70.000 de euro bucata. Aia era Justiţie, asta e Securitate, în opinia lui. Atunci era dreptate, acum e abuz de putere. Aia era democraţie, acum e comunism. Aia era normalitate, acum este inacceptabil ce se întâmplă.
Şi n-ar fi cu adevărat revoltător dacă aceste declaraţii anti-stat ar fi venit din partea unui politician oarecare. Dar ele sunt făcute fix de al doilea om ca importanţă în stat! Un om care ocupă o funcţie pe care nu o merită şi pe care nici măcar nu a câştigat-o. Şi nu doar că face declaraţii, dar şi minte cu tupeu, fără să clipească. Se plânge că abia acum, „nu după 8 zile, nu după 8 săptămâni, nici după 8 luni, ci abia după 8 ani, conducerea DNA a hotărât într-un final să mă acuze", fix în campania electorală, pentru a nu-l mai lăsa pe el să-şi ajute candidaţii, pe banii noştri. De fapt, acuzaţiile vin ca urmare a faptului că, potrivit procurorilor DNA, în urma audierii sale ca martor, pe 15 aprilie 2016, a rezultat că declaraţiile sale sunt mincinoase. Practic, l-au acuzat după doar o lună de la producerea posibilei fapte, nu după 8 ani. Dar ce mi-e o lună, ce mi-e 8 ani, prostimea care se uită în gura lui îl şi crede, iar asta e tot ce contează pentru el şi pentru toţi politicienii ca el. Poate după 8 ani îi vine rândul să fie luat la întrebări şi pentru Loganurile alea la preţ de limuzină sport.
Dar cea mai neruşinată declaraţie mi se pare asta: „DNA şi SRI şi-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor şi de a eroda încrederea în partidele politice". Ba nu! Ci exact din cauza unor tăriceni, năstaşi, ponţi, voici, ghiţi, frunzăverzi, apostoli, remeşi, vangheli, opreşti etc etc etc, din cauza a 80% din parlament şi a 90% din clasa politică, din cauza penalilor, nesimţiţilor, mincinoşilor, infractorilor care ne conduc, din cauza asta au ajuns românii să nu mai aibă încredere în politicieni, în parlament şi în partidele politice. De fapt, voi, majoritatea celor care formaţi clasa politică, aţi decredibilizat-o singuri în ăştia 26 de ani. Şi nu doar că aţi aruncat o suspiciune generalizată, ci aţi dus la formarea unei certitudini: politică # hoţie ^ minciună ^ corupţie. Asta e doar opera voastră, nu a justiţiei ori a vreunei forţe oculte. Justiţia, în frunte cu DNA, nu face altceva acum decât să vă pună să mai şi plătiţi pentru cât aţi jefuit ţara asta!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu