Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romii invata meserie

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) a organizat, in acest an, actiunea "Caravana Ocuparii in comunitatile de romi". Astfel, zeci de persoane din oras si din judet au fost consiliate si calificate gratuit prin intermediul institutiei brailene. In activitatile de integrare a membrilor acestei comunitati pe piata muncii AJOFM a colaborat cu autoritatile locale, cu reprezentantul Biroului Judetean al Romilor din cadrul Prefecturii, organizatii ale romilor.
Pe parcursul acestui an au fost organizate cursuri gratuite pentru cei interesati sa invete o meserie. "S-au efectuat 44 de deplasari in judet si in localitatile unde exista comunitati semnificative de romi si s-au desfasurat campanii de informare si mediatizare a serviciilor si a programelor de masuri active oferite de institutia noastra", se precizeaza intr-un raport al agentiei. Grupul tinta a fost alcatuit din 200 de persoane care se aflau in cautarea unui loc de munca. Un numar de 100 de romi au fost din municipiul Braila, din comunitatile Chercea, Lacu Dulce, Lacu Sarat, Km 10, alti 100 fiind din orasul Ianca si din comunele Sutesti, Rimnicelu, Gradistea. Majoritatea celor din mediul rural au vrut sa se califice in ocupatiile de crescator animale si lucrator in cultura plantelor.

Romii din Rimnicelu au absolvit cursul de crescator animale

Membrii comunitatii de romi din Rimnicelu au fost interesati de cursul de crestere a animalelor, in aceasta luna ei absolvind acest curs. "In urma sustinerii examenului de absolvire, au promovat toti cei 15 cursanti. Cursul a durat 10 saptamini. Cei in cauza vor obtine certificate de calificare cu recunoastere nationala. AJOFM a avut in vedere ca acest serviciu sa fie acordat acolo unde domiciliaza romii, care si-au exprimat dorinta de a participa la acest program", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM. Pina la aceasta data, au participat la diverse cursuri de formare profesionala 94 persoane de etnie roma, o parte dintre ei intrind deja in posesia certificatelor de producator.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii