Mergi la conţinutul principal

CE a decis inchiderea procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul 112

CE a decis, joi, inchiderea procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul numarului de urgenta 112, dupa ce Bucurestiul a confirmat ca serviciile de urgenta au in prezent acces la informatia de localizare, care le permite sa repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile.
CE a decis, joi, inchiderea a cinci proceduri de sanctionare a neindeplinirii obligatiilor, dupa ce statele membre in cauza - Bulgaria, Romania, Slovacia, Luxemburg si Cipru - au luat masuri la nivel national pentru remedierea problemelor, informeaza Executivul comunitar.
Comisia a inchis, de asemenea, procedurile in cazurile Romaniei si Slovaciei, unde nu era disponibila informatia de localizare a celor care apelau 112.
Potrivit CE, Romania a confirmat recent ca serviciile de urgenta au in prezent acces la informatia de localizare, care le permite sa repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile efectuate de pe telefoanele mobile.
Actiunea impotriva Slovaciei a fost inchisa dupa ce Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat in favoarea Comisiei. In urma acestei hotarari, Slovacia a implementat, in fine, masurile necesare pentru functionarea eficienta a serviciilor de localizare a apelantilor.
Potrivit sursei citate, serviciul european unic de urgenta 112 a devenit pentru prima data disponibil pe tot teritoriul UE in decembrie 2008, cand cetatenii au putut suna la acest numar de la orice telefon din Bulgaria, ultimul stat membru in care serviciul nu era inca operational.
Drept urmare, Comisia a inchis procedura lansata in octombrie 2007 privind neindeplinirea de catre Bulgaria a obligatiilor comunitare legate de punerea la dispozitie a numarului unic 112.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro