Mergi la conţinutul principal

Persoanele aflate in stare grava au prioritate la UPU

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a aprobat Protocolul National de Triaj al Pacientilor din Structurile pentru Primirea Urgentelor. Protocolul stabileste un model de triaj al cazurilor de urgenta care se prezinta in Unitatea de Primiri Urgente (UPU), astfel incat prioritatea consultarii sa revina intotdeauna persoanelor aflate in starea cea mai grava. Sistemul clasifica pacientii dupa un algoritm folosit in mai multe tari ale lumii cu sisteme similare de urgenta. Astfel, cazurile se pot clasifica in 5 categorii: cod rosu - situatie de gravitate maxima, care impune consultarea imediata a pacientului; cod galben - prevede ca pacientul sa fie consultat in maximum 10 min; cod verde - pacientul sa fie consultat in maximum 30 min; cod albastru - prevede consultarea pacientului in maximum 60 min si cod alb - pacientul trebuie sa fie consultat in maximum 120 min.
Ulterior consultarii de catre primul medic, cazul urmareste procedura normala in UPU, fiind investigat, tratat si consultat la nevoie si de catre alti specialisti din spital, in vederea luarii deciziei de internare, externare sau transfer.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro