Mergi la conţinutul principal

România celorlalţi

Cam astea sunt mesajele lansate aproape obsesiv de premier, de preşedintele interimar şi, în acelaşi timp, de liderii uniunii aflate la guvernare. Bun, înţeleg că pentru actuala Putere cei 7,5 milioane de români contează extrem de mult, dar, oricum am suci-o şi oricum am da-o, oricât ne-am chinui să-i dăm deoparte pe cei plecaţi din ţară şi oricâţi alţi români am scoate de pe listele electorale, România nu are doar 7,5 milioane de români. Şi, mai ales, Executivul acestei ţări nu se numeşte "guvernul celor 7,5 milioane de români", nici "guvernul românilor care ne convin nouă", nici măcar "guvernul românilor anti-Băsescu", ci GUVERNUL ROMÂNIEI!
Iar din România fac parte şi ceilalţi români: şi românii care muncesc prin alte ţări, şi românii pro-Băsescu, şi românii indiferenţi, şi românii care nu înghit USL-ul, şi românii de etnie maghiară, ba chiar şi românii cu buletinele expirate. Şi, culmea, toţi aceştia depăşesc 7,5 milioane. Or, actualul Guvern şi actualul preşedinte (aşa interimar, cum o fi el), ba chiar şi actualul Parlament, par să fi dat deoparte cealaltă Românie, care nu face parte din cele 7,5 milioane. Ba chiar e privită ca un fel de trădătoare de neam şi ţară, care mai-mai că ar trebui anchetată pentru asta (de aici şi ideile lansate de guvern, potrivit cărora Parchetul ar trebui să-i ia în vizor şi pe cei care au boicotat referendumul, uitând, de fapt, că a nu merge la vot este, totuşi, un drept, pe când votul multiplu este o infracţiune). Nu m-ar mira ca în anumite situaţii de interacţiune cu reprezentanţii statului, să ni se ceară buletinul doar pentru a putea dovedi că am votat.
Cealaltă Românie simte acum că nu are guvern, nu are premier, nu are miniştri. Cealaltă Românie pare să conteze mult prea puţin, iar mesajele transmise dinspre USL, Guvern, preşedinte, Parlament, aşa cum am mai spus, nu fac decât să adâncească această ruptură. Un guvern responsabil, nişte oameni politici care pot gândi mai departe de propriile dorinţe, de propriile frustrări şi de propriile orgolii, s-ar feri să mai facă asemenea diferenţe, care doar înrăutăţesc lucrurile şi tensionează inutil o situaţie şi aşa explozivă. Nu, Guvernului României - indiferent de cine este condus - nu-i este permis să-i facă pe români să se simtă împărţiţi în buni şi răi, în cei care contează şi cei care nu, în cei care sunt luaţi în considerare şi cei care sunt daţi deoparte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro