Mergi la conţinutul principal

Reguli pentru evitarea incendiilor pe timp de iarna

Pompierii avertizeaza ca odata cu racirea vremii si folosirea mijloacelor de incalzire, creste riscul producerii de incendii. "Din datele statistice ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dunarea" al judetului Braila rezulta ca in perioada noiembrie 2007 - martie 2008, din cele 110 incendii la care s-a intervenit, 26 au avut la origine instalatiile de incalzire cu sau fara acumulare de caldura (sobe, aeroterme, resouri, radiatoare etc.)", se arata intr-un comunicat remis presei de ISU "Dunarea". Dat fiind ca, pentru perioada urmatoare, se prognozeaza temperaturi scazute, pompierii reamintesc citeva reguli de exploatare a mijloacelor de incalzire. Astfel, inainte de utilizare, sobele si cosurile de fum trebuie verificate si reparate. Cosurile de fum vor fi tencuite la exterior in zona podului, asigurindu-se izolarea corespunzatoare fata de elementele combustibile si vor fi curatate de funingine, cel putin o data la doua luni. Mijloacele combustibile trebuie amplasate la o distanta de cel putin un metru fata de mijloacele de incalzire. Evacuarea cenusii se face numai in locuri amenajate in acest scop si numai dupa ce se sting resturile de jar. Nu se foloseste benzina sau alt lichid combustibil pentru aprinderea focului in soba. Centralele termice trebuie exploatate conform prescriptiilor tehnice emise de producator. Copiii nu vor fi lasati singuri in casa, cu mijloace de incalzire in functiune sau cu surse de foc deschis.
"Alte surse de incendiu sint reprezentate de fumatul in locurile neamenajate, in apropierea depozitelor de materiale combustibile, folosirea instalatiilor electrice defecte sau cu improvizatii, folosirea mijloacelor cu foc deschis ca surse de iluminat", se mai arata in comunicatul ISU "Dunarea" Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro