Puterea informaţiei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Puterea informaţiei

Speculaţie i s-a spus şi tranzacţiei care a mai animat dialogurile televizate şi a dat de lucru parlamentarilor. Vinovaţii sunt preşedintele şi fiica sa cea mare - notar de profesie, care a pus gabja pe un credit de un milion de euro de la CEC, a mai adăugat alţi vreo 300.000 şi şi-a luat 290 de hectare de teren pe care Băsescu visează să le are când n-o mai fi la Cotroceni. Acum, neprihănitul Parlament şi-a descoperit un nou sens al existenţei sale şi analizează "odioasa" tranzacţie. Din nefericire, numai tranzacţia asta. De ce nu şi altele? Ar închide gura tuturor dacă de exemplu ar intra sub ancheta aceleiaşi comisii cazul unui alt notar cu spate politic, soţia lui Miron Mitrea. Doamna deputat notar a făcut anul trecut 1,3 milioane de euro numai din activitatea notarială, o sumă - a naibii coincidenţă! - egală cu cea plătită pentru viitoarea moşie a lui Traian Băsescu. Dar un asemenea succes extraordinar nu suscită interesul parlamentarilor. Ştim cu toţii de ce: corb la corb nu-şi scoate ochii.
Alte informaţii care circulă în mediu închis dau naştere la decizii politice surprinzătoare. Deunăzi, Crin Antonescu şi-a anunţat divorţul PNL de PC, motivând că partidul-antenă a virat de sub pulpana sa sub cea a lui Ponta. N-o fi mai degrabă la mijloc recenta condamnare a lui Dan Voiculescu la 5 ani de închisoare? Despărţirea de partidul lui Voiculescu vine totuşi destul de târziu, după mai multe giumbuşlucuri la limita legii făcute de fostul angajat al Securităţii, azi politician devotat ţării. Cea mai plauzibilă explicaţie este că liderul PNL a pus în balanţă candidatura sa la Preşedinţie şi posibilitatea ca recursul la sentinţa Tribunalului să se încheie tot cu o condamnare pentru aliatul său politic care poate pica taman în preajma alegerilor pentru Cotroceni. În consecinţă, a preferat subtil să-l lase pe Ponta să-şi asume acest risc. Ştie mai multe Antonescu decât spune? - vom vedea la sfârşitul cursei prezidenţiale.
Informaţiile preţioase ajung şi la niveluri ceva mai joase, dar obligatoriu conectate la corupta clasă politică. Cel mai proaspăt se regăseşte în concursul care se va încheia chiar mâine la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. La nivel naţional, pentru 80 de posturi de consilieri şi inspectori plătite şi cu 3000 de lei/lună fiecare, dau examen nici 200 de oameni. Cum se explică o concurenţă atât de mică, în condiţiile în care pe orice job amărât, remunerat cu salariul minim, se bat zeci de aspiranţi? Consultaţi listele de concurs şi fişele posturilor pe site-ul APDRP. Dar nu intraţi direct pe pagina Agenţiei, pentru că nu le veţi găsi aşa, ci mergeţi pe Google şi căutaţi după "APDRP concurs". Apoi trageţi dumneavoastră concluzia.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro