Mergi la conţinutul principal

Ponta, sprijinit de PSD. Ce vă aşteptaţi?

Să fim realişti! PSD nu va renunţa la putere, atât timp cât asta este posibil, fiind conştient că, odată cu căderea premierului din fruntea Guvernului, partidul ar trece automat în opoziţie. Or, în opoziţie, e rău, nu-i aşa? Adio privilegii, adio bani publici, adio funcţii, adio contracte cu statul, adio influenţă!
De aceea, Comitetul Executiv al PSD a votat luni, în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Victor Ponta premier. O decizie de aşteptat, dacă e să fim realişti. Dacă ar fi votat altceva, da, chiar ar fi fost un lucru de mirare.
Dar cum ar fi putut PSD să decidă altfel, când mare parte a pesediştilor de vază sunt la rândul lor penali? Cum să o facă partidul pe lupul moralist, când e plin de condamnaţi, judecaţi, cercetaţi penal ori hoţi încă neprinşi? Ce poate fi mai reprezentativ pentru PSD decât un preşedinte de partid deja condamnat şi un premier judecat pentru grave fapte penale? Cum ar putea să conceapă pesediştii că ţara ar putea guvernată nu neapărat de PNL, ci măcar de un premier tehnocrat, până la alegerile din toamna anului viitor? Cum să scape PSD ocazia de a mai guverna încă vreo 15 luni şi de a organiza el viitoarele alegeri parlamentare?
Şi ce reacţie să mai ai atunci când ministrul de Externe al Ungariei îi spune verde-n faţă omologului său român că s-ar "aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier este judecat". Poţi să-i condamni pe unguri pentru această atitudine?
De fapt, Ponta şi PSD nu vor să conştientizeze că această situaţie chiar reprezintă o pată pe obrazul întregii Românii. Mâine-poimâine o să auzim şi din partea vesticilor că-i tratează pe românii de pe la ei ca pe nişte hoţi, din simplul motiv că provin din ţara al cărei premier este judecat pentru nişte hoţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu