Mergi la conţinutul principal

Ponta - efectul advers al democraţiei

Să fim sinceri, e chiar un preşedinte cu mult sub aşteptările multora dintre cei care l-au votat. Dar oricum ar fi Klaus Iohannis, acesta este oricum un uriaş câştig pentru România şi pentru români numai prin simplul fapt că nu a ieşit Victor Ponta preşedinte!
Numai pentru asta şi mă felicit că l-am votat pe „neamţ". Şi fix când sunt tentat să uit asta, mai iese Ponta cu o declaraţie care mă face să mă bucur peste măsură că acest individ nu a ieşit preşedintele ţării (plus toată nenorocirea care ar fi urmat, cu Dragnea premier şi Oprea vice, cel mai probabil). Fix atunci când parcă încep să uit de ce am votat cu Iohannis în 2014, vine Ponta şi-mi reaminteşte: „Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a declarat nonşalant Victor Ponta, referitor la cozile formate la secţiile de votare din străinătate, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014. Prin urmare, potrivit lui Ponta, acele cozi au fost artificial create chiar de cei care se plângeau că nu au unde vota şi care reclamau că sunt prea puţine secţii, prea puţine cabine de vot, prea puţine ştampile, prea multă bătaie de joc din partea guvernului Ponta. Dacă nişte persoane au stat vreodată de câte 2-3-4 ori la rând la vot, asta s-a întâmplat mai degrabă în 2012, la referendum, prin secţiile alea de prin sudul ţării, dar ca să spui asta despre votul din străinătate, din toamna lui 2014, este prea mult. Prea mult tupeu, prea multă nesimţire!
Este o nouă dovadă a caracterului josnic pe care îl are acest personaj: un individ care nu ştie să piardă, care nu-şi asumă nicio greşeală, care n-are pic de demnitate să recunoască un adevăr, care neagă orice evidenţă atunci când situaţia îl dezavantajează, care o ţine pe a lui în ciuda oricărei logici şi reguli de bun simţ! Un individ sinistru, care nu-şi recunoaşte nici măcar plagiatul ăla dovedit. Este o binecuvântare pentru această ţară că un asemenea individ nu a ajuns preşedintele ei!
Pe de altă parte, e trist şi înfiorător că există cel puţin câteva sute de mii de inşi care îi urmăresc aberaţiile de pe reţelele sociale şi îi iau de bune toate minciunile debitate. Cu toate acestea, sper ca ocuparea funcţiei de premier de către acest individ, timp de 4 ani, să fi fost doar o greşeală a istoriei, doar un efect advers şi pervers al democraţiei. Unul care nu se va mai repeta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu