Mergi la conţinutul principal

Pomana electorală vine şi cu autobuzul

Sau, mai ales, pentru ce le trebuie pensionarilor un abonament pe autobuzele şi tramvaiele Braicar. Un abonament presupune, logic, efectuarea a cel puţin două călătorii zilnice, cu cel puţin două mijloace de transport în comun, pentru situaţii în care eşti obligat să faci asta - cum ar fi în cazul angajaţilor şi al elevilor (mai ales al celor de liceu). Nu văd de ce ar fi pensionarii obligaţi să facă în fiecare zi un drum dus-întors, pentru a avea nevoie de un abonament. Ca să te afli în treabă şi să te plimbi zilnic cu autobuzul doar pentru că ai abonament gratuit nu cred că trebuie să fie facilitate suportată de la bugetul local - de fapt, din buzunarul tuturor contribuabililor.
Că or fi pensionari care trebuie să ajungă zilnic în altă parte a oraşului, pentru a o face pe bonele pentru nepoţei, din cauză că părinţii sunt la serviciu, asta este altă situaţie, pe care ar trebui să o finanţeze beneficiarii direcţi ai serviciului, nu un oraş întreg. Că mai ai treabă prin oraş, la casa de pensii, la CAR, la farmacie, la piaţă - iar este de înţeles, dar asemenea deplasări ar trebui suportate de fiecare pensionar în parte, aşa cum fac toţi ceilalţi care au o treabă undeva.
Cum spuneam, înţeleg că pensionarii au o viaţă grea, dar mii şi mii de alţi brăileni, angajaţi care lucrează cu salariul minim pe economie - mai mic decât multe dintre pensii -, care poate reprezintă singurul venit din familie şi care au şi copii ce trebuie trimişi la şcoală, duc la rândul lor o viaţă grea. Poate chiar şi mai grea decât a multor pensionari. Şi, culmea, vor avea o pensie şi mai mizeră.
Prin urmare, de ce le trebuie pensionarilor abonamente gratuite mai mult decât elevilor sau salariaţilor cu venitul minim pe economie? De ce suportă bugetul nişte gratuităţi pe care le acordă autorităţile locale? Doar pentru că pensionarii vin mereu la vot? Doar pentru că dă bine ca pomană electorală?
Dar n-ar fi oare mai corect şi pentru pensionari, şi pentru ceilalţi contribuabili, dar şi pentru autorităţile locale şi centrale, ca acestea din urmă să facă să meargă lucrurile atât de bine încât bătrânilor şi restului cetăţenilor acestei ţări să li se asigure un venit decent, astfel încât să nu mai fie nevoie de pomeni de genul acesta? Sau n-ar fi mai cinstit măcar să se găsească un primar care să aibă curaj şi să spună, pur şi simplu, că nu are rost să mai acorde abonamente gratuite pensionarilor?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro