Mergi la conţinutul principal

Politicienilor, n-aţi furat de unde şi cum trebuie!

Primarii din această categorie, unii şi condamnaţi la închisoare, sunt chiar respectaţi. „A furat, dar a făcut ceva şi pentru noi, pentru oraş sau comună" - este vorba cu care sunt pomeniţi penalii din plan local. Pentru că românul în general apreciază dacă, pe lângă şmenurile de milioane de euro, ţi-ai mai făcut şi treaba aia pentru care ai fost ales şi pentru care eşti plătit. Asta mai ales în contextul în care cei mai mulţi nu fac nimic pentru comunitate, dar mai şi fură de rup. Prin urmare, „împărţirea prăzii" şi cu alegătorii pare un gest de-a dreptul onorabil. E un fel de furt finuţ, un hoţ de gaşcă, un penal care şi-a mai spălat, în viziunea multor români, păcatele.
Cum spuneam, primarii sunt cei mai apreciaţi la acest capitol. Politicienii de la vârf mai puţin, pentru că parlamentarii şi miniştrii penali n-au prea lăsat nimic remarcabil în urma lor şi pentru ţară. Au furat, dar n-au prea împărţit prada. Din acest punct de vedere, cred că n-au furat de unde trebuie şi cum trebuie. S-au aruncat la retrocedări colosale, la licenţe Microsoft, la fel de fel de contracte de servicii şi şmenuri la nivel înalt, dar ar fi fost mult mai bine dacă ar fi furat finuţ din altă parte: infrastructura.
Parcă n-ar fi fost nimeni de condamnat dacă s-ar fi aflat că, deşi a furat şi nişte miliarde de euro, a lăsat în urma lui o megareţea de autostrăzi şi drumuri expres construite prin toată ţara. Au furat şi de aici la greu, asta-i clar, dar din asfaltări, reabilitări, astupat de gropi şi întreţinut drumuri deja existente, oricum proaste, pe două benzi. N-au furat şi ei construind nişte mii de kilometri de autostradă, ca să-i văităm în timp ce mergem relaxaţi cu maşina: „Au furat, dar măcar avem şi noi autostrăzi ca restul lumii civilizate". Parcă nu s-ar fi supărat nimeni atât de tare dacă, într-un asemenea caz, X şi Y ar fi primit nişte ani de închisoare, chiar şi cu suspendare, în timp ce mergeam în siguranţă pe autostrăzile patriei. Parcă altfel am fi văzut hoţia, când am fi făcut 3 ore cu maşina de la Brăila la Sibiu, nu-i aşa? Pentru că dacă am fi avut autostrăzi, cu siguranţă toate celelalte lucruri ar fi fost mai bune. Pentru că niciun politician n-a înţeles, în ultimii 26 de ani, că fără o reţea adevărată de autostrăzi nu avem nici dezvoltare economică uniformă, nici investiţii adevărate, nici creştere economică - vezi, de exemplu, amplasarea unei fabrici Mercedes în Polonia, în detrimentul României. N-au vrut, fir-ar ei să fie de politicieni hoţi, să fure de unde şi cum trebuie. Iar acum suferim cu toţii că n-am avut politicienii care să fi ştiut măcar să fure cum trebuie!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu