Mergi la conţinutul principal

Poliţistul care l-a omorât pe Garcea

Este poliţistul care l-a omorât pe „Garcea" şi care vrea să schimbe un sistem miliţienesc ce părea de neclintit.
Marian Godină a devenit, fără să vrea neapărat asta, un simbol. Un simbol al schimbării, un mesager al normalului, un reper al dreptăţii. Acea dreptate pe care o doresc cetăţeanul corect şi poliţistul integru deopotrivă. Marian Godină, un simplu agent de la Circulaţie, a reuşit să mişte un mecanism ce părea blocat pe vecie în vechile mentalităţi care îl guvernau. De unul singur, dar susţinut de sute de alţi poliţişti care gândesc ca el şi de zeci şi sute de mii de oameni simpli, care-i urmăresc postările pe Facebook şi care tânjesc după o normalitate atât de mult aşteptată.
Marian Godină este poliţistul care îşi iubeşte nespus meseria şi a spus un „Nu" răspicat intervenţiilor făcute de potentaţii zilei asupra şefilor săi, presiunilor la care l-au supus superiorii săi, încălcării legii şi încurajării „şmecheriei". Aşa cum ar trebui să facă orice poliţist, chiar dacă este privit de şefi săi ca fiind „un prost", un neadaptat, un revoluţionar, unul care trebuie şicanat ori trimis în fundul ţării sau în cea mai nenorocită intersecţie, cu dreptatea lui cu tot. Sunt convins că sunt sute de alţi poliţişti ca el şi că alte mii au gândit la fel, dar au fost fie „îngropaţi" de sistem, fie acaparaţi, fie pur şi simplu ejectaţi. Marian Godină a dat semnalul şi mai tinerilor săi colegi, care visau să-şi facă meseria cu profesionalism şi integritate, că se poate. Că mai bine rişti să fii „Godină" şi privit prost de sistem decât să fii prins de DNA ori DGA cu mită, cu trafic de influenţă, sclav al unui sistem miliţienesc şi corupt, şi să ajungi după gratii - aşa cum au făcut zeci şi zeci de poliţişti judecaţi acum ori deja condamnaţi, inclusiv „lotul" poliţiştilor rutieri de la Brăila.
Marian Godină a dat startul schimbării adevărate din Poliţie şi poate că lucrurile nu se vor opri aici. Poate va fi susţinut de oamenii deschişi la minte şi inteligenţi de la nivelul IGPR, al Ministerului de Interne, al Guvernului - iar participarea de azi a premierului Dacian Cioloş la lansarea cărţii poliţistului Godină este un uriaş semnal în acest sens.
Este însă nevoie şi de alţi „Marian Godină" în această ţară. Ar trebui nişte Godină şi la ANAF, şi prin Învăţământ, şi în Sănătate, şi prin fiecare minister, şi prin primării ori consilii judeţene, şi prin fiecare spital, şcoală, instituţie, autoritate, direcţie ori companie de stat. Pentru că, de fapt, cea mai sănătoasă, eficientă şi rapidă schimbare a unui sistem vine din interiorul său şi de jos în sus.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro