Aproape 400 de persoane au fost legitimate de oamenii legii, 20 ajungând la poliţie pentru verificări, cu ocazia unei razii efectuate în cartierele din municipiu. Poliţiştii au stat cu ochii şi pe şoferii aflaţi în trafic, pentru a-i împiedica să încalce legea, peste 100 fiind amendaţi întrucât au depăşit viteza legală sau pentru că nu purtau centura de siguranţă. 5 dintre ei au rămas fără permis.
Astfel, în ziua de 22 mai, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au acţionat, între orele 13.30- 22.00, în cartierele din municipiul nostru şi pe arterele de circulaţie. Scopurile acţiunii a fost identificarea şi conducerea la sediul poliţiei a persoanelor care nu îşi justifică prezenţa în locul şi la ora depistării, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva celor care nu au perfectate documentele de identitate cu privire la domiciliu sau reşedinţă, precum şi identificarea de autoturisme furate. Poliţiştii şi jandarmii brăileni au legitimat 393 de persoane, din care 20 au fost conduse la Poliţie pentru verificări, au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.300 de lei, şi au confiscat bunuri în valoare totală de 2.500 de lei.
"Poliţiştii au verificat în trafic 363 de autovehicule, aplicând 10 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei legale, 35 pentru că şoferii nu purtau centura de siguranţă şi 66 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării, 5 permise de conducere", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, inspectorul Jenel Şogor. Printre cei picaţi în plasă se numără tulceanul Constantin M., de 57 de ani, care conducea autoturismul pe strada Valea Călugărească, având permisul de conducere suspendat. Brăileanul Cătălin N., de 30 de ani, a fost amendat cu 2.500 de lei, după ce a fost depistat în trafic în timp ce transporta pungi din plastic fără a deţine documente legale de provenienţă.
În aceeaşi zi, poliţiştii au mai verificat şi modul de intervenţie al firmelor specializate de pază, activând sistemul de alarmare la două case de amanet, o casă de schimb valutar şi o bancă, însă nu au fost constatate nereguli. În cadrul campaniei preventiv-educative "Centura înseamnă viaţă", rutierii şi agenţii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, au împărţit flyere cu tematică rutieră, în scopul conştientizării şoferilor şi a pasagerilor despre riscul la care se expun dacă nu poartă centura de siguranţă în timpul deplasării.