Mergi la conţinutul principal

Pe voi de ce trebuie să vă tolerăm?

Legea toreranţei nu va mai da însă voie nimănui să facă vreo apreciere despre cineva, raportat nu doar la etnia, rasa, religia, genul, ordinea socială sau vârsta acestuia, ci şi la averea respectivului. Dacă afirmi, de exemplu, că politicienii şi-au făcut averile furând, gata, e defăimare. Dacă spui despre parlamentarii îmbuibaţi că sunt neamuri proaste, pac, amenda pentru defăimare. Şi nu dacă o spui în presă, ci inclusiv pe Facebook, ca simplu cetăţean care îşi exprimă o opinie - pentru că în România Facebook este considerat, în baza unei decizii judecătoreşti, spaţiu public.
Adevărat, se spun foarte multe prostii şi aberaţii în spaţiul virtual, se jigneşte, se acuză, se înjură, se fac afirmaţii revoltătoare. Se încalcă inclusiv legea. Dar există deja legi pentru situaţiile în care se încalcă legea, există de asemenea şi varianta în care însăşi reţelele de socializare intervin şi elimină postările ilegale.
Dar legea lui Dragnea impune mult mai multe restricţii. În baza acestei legi nu numai că nu vei mai avea voie să spui că nu-ţi plac homosexualii, dar nu ai voie să afirmi nici măcar că nu-ţi plac blondele ori babele. Nu vei mai putea nici măcar să spui că, de exemplu, nu eşti de acord cu primirea de refugiaţi musulmani în ţară. E considerată defăimare. Trebuie să accepţi orice, să tolerezi orice, să-ţi placă orice ori să te abţii de la orice opinii care ar putea deranja.
E un pumn în gura „generaţiei Facebook", aşa bună, cultă, proastă ori „cocalară", cum e ea.
Dar, pe voi, politicieni de teapa lui Dragnea, Tăriceanu, Oprea, pe voi, parlamentari penali, corupţi, şpăgari, puşcăriaşi, condamnaţi, inculţi, ţaţe, proşti, blonde, plagiatori, pe voi, edili corupţi, baroni, hoţi, nesimţiţi, pe voi, politicieni profitori, mincinoşi, manipulatori, pe voi toţi ăştia de ce şi cât trebuie să vă mai tolerăm?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu