Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PD nu a negociat cu PSD pe marginea numirii sefului SRI

Presedintele PD, Emil Boc, a respins ideea unei negocieri intre PD si PSD pe tema numirii lui George Maior la sefia SRI, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Aceasta nominalizare nu are nimic de-a face cu relatia PD-PSD sau cu o colaborare politica intre cele doua partide. PD este membru al Aliantei DA si nu are nici un fel de colaborare politica cu PSD, care este partid de opozitie. Ne respectam pozitiile de partid de guvernare, respectiv de opozitie", a declarat, joi, Emil Boc, intr-o conferinta de presa.
In opinia acestuia, nominalizarea care a avut loc la serviciile secrete are avantajul de a crea o punte de legatura intre putere si opozitie, ca semn de normalitate politica intr-o tara care vrea sa intre in UE.
"Exista domenii unde trebuie sa existe astfel de punti, cum sint cele legate de siguranta nationala. In UE exista precedente si exista o practica similiara in SUA. Nu vad de ce o asemenea practica ar fi condamnabila in Romania. Cred ca solutia propusa este una in beneficiul democratiei din Romania, pentru ca instituie controlul civil asupra serviciilor secrete si creeaza acele punti intre putere si opozitie", a afirmat liderul democrat.
Senatorul PSD George Maior si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu au fost propusi, luni, in functia de directori ai SRI, respectiv SIE de catre presedintele Traian Basescu.
Deputatul PNL Horatiu Buzatu a folosit, marti, termenul de "troc", referindu-se la propunerea lui Maior ca director al SRI. El considera ca propunerea presedintelui Traian Basescu de numire a lui George Maior la sefia Serviciului Roman de Informatii reprezinta un "troc ordinar" cu PSD.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii