Mergi la conţinutul principal

Partidele vor să-şi legalizeze ţepele

Mai exact, lui Dragnea şi pesediştilor săi li se pare normal ca partidele să beneficieze de o imunitate fiscală, conturile bancare de campanie fiind considerate unele „cu statut special" şi astfel să nu poată fi supuse executării - indiferent dacă datoriile sunt către firme private ori către bugetul de stat.
Prin urmare, pentru PSD este „firesc" ca un partid să nu poată fi executat, dar nu este nimic anormal ca orice companie sau oricare instituţie publică să poată fi executate pentru datorii neachitate. Bine că este firesc ca orice cetăţean să se trezească brusc cu conturile blocate, inclusiv pentru vreo amendă oricum achitată, dar este anormal ca un partid să beneficieze de acelaşi statut! Bine că nu este normal ca un partid să nu poată participa la alegeri pentru că are datorii, în condiţiile în care nicio firmă cu datorii la stat nu poate participa la licitaţii publice şi niciun cetăţean cu restanţe la primărie nu-şi poate scoate nici măcar o adeverinţă până nu le achită pe toate.
N-ar fi, de fapt, firesc ca partidele să-şi achite la timp obligaţiile fiscale şi să nu acumuleze datorii, astfel încât nimeni să nu aibă vreun motiv să ceară blocarea conturilor acestora? Mai ales că, de regulă, este vorba de datorii vechi de ani de zile, făcute în general la alegerile anterioare.
Şi n-ar fi la fel de firesc ca partidele să-şi limiteze cheltuielile electorale strict la suma pe care şi-o permit şi să nu mai invadeze oraşele şi satele cu fel de fel de afişe, bannere şi pliante din care zâmbesc tâmp fel de fel de candidaţi, mulţi dintre ei viitori condamnaţi?
Cum este posibil, totuşi, ca o asemenea lege care încalcă flagrant orice normă legală şi orice regulă de logică şi de bun simţ să fie votată de Senat? Cât de nesimţit politic poţi fi, ca parlamentar, să votezi o asemenea lege, în dispreţul milioanelor de contribuabili ai acestei ţări? Cum să-ţi treacă prin cap că un asemenea demers este „firesc" doar pentru că cineva de care te-ai folosit în campania electorală „îndrăzneşte" să-ţi ceară banii cuveniţi şi pe care tu, ca partid, nici măcar nu vrei să-i plăteşti? De fapt, partidele vor să facă legal ceea ce politicienii le fac oricum de 26 de ani alegătorilor: să tragă ţepe şi să nu răspundă pentru asta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro