Mergi la conţinutul principal

Partidele – şi mincinoase, şi datoare

Şi nu le ajung donaţiile şi sponsorizările - mai mult sau mai puţin legale - primite de la diferite persoane şi firme cu interese directe, dar partidele se aruncă în cheltuieli uriaşe, comandând materiale promoţionale, banere, afişe, pliante, brichete şi publicitate cu fel de fel de minciuni, "uitând" apoi să mai şi plătească. Iar după fiecare astfel de dezmăţ electoral, micile firme sunt cele lăsate cu ochii-n soare. Şi nu doar că rămân cu bani nerecuperaţi, dar se mai înregistrează şi prin contabilitate cu facturi pentru care sunt puse să plătească TVA.
De ce se comportă majoritatea partidelor aşa? Pentru că mizează pe buna credinţă a oamenilor, la fel cum fac şi cei mai mulţi dintre oamenii politici, atunci când cer votul alegătorilor. Promit, dar uneori nu se ţin de cuvânt nici măcar atunci când la mijloc există un contract scris. În goana după voturi, uită să mai respecte şi cele câteva principii elementare ale unei relaţii comerciale oneste. Îşi văd sacii în căruţă şi nu mai dau doi bani pe facturile neachitate. Şi măcar de-ar fi vorba de doi bani, dar la mijloc sunt sume uriaşe, care pentru nişte firme mici şi angajaţii acestora contează enorm şi pot face diferenţa dintre supravieţuire şi faliment, dintre salariat şi şomer, dintre o viaţă normală şi, poate, o dramă.
Dar, la milioanele de păcăliţi cu promisiuni, probabil că nişte firme şi nişte angajaţi în plus ţepuiţi nu reprezintă o mare tragedie pentru comedianţii scenei politice româneşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu