Mergi la conţinutul principal

Parlamentar să fii, moţ să ai! Şi pensie specială

Nu mă înţelegeţi greşit, n-am nimic cu niciunul dintre aleşii locali, doar că nu sunt de acord cu ideea ca la o activitate pentru care oricum SUNT REMUNERAŢI, şi nu oricum, ci regeşte în comparaţie cu majoritatea celor care muncesc în România, să primească chiar şi un leu în plus la pensie. Vor pensie mai mare? Să-şi facă asigurare privată, să contribuie lunar la fondul respectiv cu cât îi duce buzunarul şi când se vor retrage, vor avea pensie mărită.
Şi să nu ne bage placa aia comunistoidă că n-au din ce să-şi menţină statutul şi stilul de viaţă! Rotaru deţine hectare întregi de teren agricol, Tudose, de exemplu, are un plus de 2.700 lei din mandatul de ministru, başca indemnizaţia de parlamentar, iar Nazare a moştenit o avere frumuşică însemnând casă, terenuri şi conturi bancare. Varga, în schimb, se menţine constant cu venituri anuale de 1,5 milioane lei din activitatea notarială. Dragomir încasează salariu frumos de la RWE. Nistor are zeci de mii de euro în bijuterii şi obiecte de artă. Petrea încasează indemnizaţia de parlamentar de aproape 59.000 lei anual, iar Boboc a strâns în casa de valori, la bancă, zeci de mii de euro, în timp ce noul coleg liberal Mihai Dănuţ încasează zeci de mii de lei din arendarea terenului agricol deţinut. Dar cel mai uimitor caz este de departe, cel al lui Rizea, care a strâns în numele juniorului său 91.500 euro numai la botez şi încă un "mizilic" de 59.000 euro la moţ.
Păi, numai cu jumătate din banii ăştia, puşi acum, de exemplu, ca depozit la o bancă, un muritor de rând va trăi regeşte peste 20 de ani, când va ieşi la pensie.
Statistic, în prezent, 28% din totalul salariaţilor din economie sunt plătiţi la nivelul salariului minim pe economie, adică unul din patru români se duce acasă la copii cu nici 10 milioane lei brut pe lună. Numai în Brăila sunt circa 14.000 de angajaţi la acest standard minim de plată. Ca la orice contributor de rând, li se opreşte lunar contribuţia la pensie şi, la momentul când (dacă mai apucăm) îndeplinesc condiţiile de pensionare li se calculează ÎN FUNCŢIE DE CÂT AU COTIZAT un venit lunar plătibil până la deces. Şi ATÂT! Nu bonusuri, nu pensii speciale. Doar când parlamentarii vin la cerşit de voturi se mai dă câte-o majorare de pensie, care oricum înseamnă fix un litru de ulei în plus, eventual şi o pungă de zahăr sau orez. Tocmai din acest motiv nu sunt de acord cu pensiile speciale ale parlamentarilor. Şi cred că ar fi un gest de normalitate pentru ei să renunţe la acest potenţial beneficiu. Dar nu oricum: nu, nu. Să dea în scris, în faţa unui notar, că nu vor avea pretenţii, iar eu promit că-l voi vota pe cel care face pasul ăsta! Eşti naiv, îmi veţi spune. Probabil. Dar cred că, la o adică, câteva voturi - al meu, al tău sau al tău - în plus sau în minus pot face diferenţa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro