Mergi la conţinutul principal

Parcul Monument - un monument de amatorism

Ceea ce s-a făcut, pentru nu mai puţin de 7,5 milioane de lei (vreo 2 milioane de euro cu TVA!) este mai mult o semi-reabilitare, ce tinde mai degrabă spre spoială făcută să ia ochii contribuabilului. Iar asta chiar se vede, nu trebuie să fii specialist în construcţii şi peisagistică.
În primul rând, este aberant că nu s-a reabilitat întreg parcul, ci doar partea care ţine de Primărie. De ce nu s-a realizat de la bun început un proiect comun, de către Primărie şi CJ? Mai ales că, cel puţin pe faţă, şefii celor două instituţii au fost mereu tovarăşi şi prieteni, deci o cooperare instituţională în acest proiect ar fi fost mai mult decât logică.
Apoi, să ai mai multe tipuri de coşuri de gunoi, dispuse aproape aleatoriu, denotă o lipsă de interes şi o notă de amatorism. Mai ales că sunt coşuri din plastic, de cea mai slabă calitate.
Iar acele băncuţe din lemn, pe suport de fier forjat, par mai degrabă cumpărate de la un magazin de bricolaj, pentru a fi amplasate în vreo curte, sub o umbreluţă, nicidecum într-un parc public. Acelea nu sunt bănci care să reziste folosirii intensive, aşa cum se presupune că se întâmplă într-un parc. Sunt nişte băncuţe fragile, care nu par să apuce următoarea primăvară. Asta dacă nu cumva nu vor dispărea cu totul până atunci. Sunt banale, simple, puse acolo doar ca să fie, doar ca să nu se spună că nu s-a reabilitat parcul. La fel ca şi coşurile de gunoi, total inestetice, la fel ca şi bordurile, la fel ca şi parcarea aia înghesuită ori cişmelele alea cu apă potabilă.
Sincer, prea multe lucruri par a fi făcute de mântuială şi tare mi-e că se vor degrada mult prea repede. Desigur, ţine şi de gradul de civilizaţie al multora dintre brăileni, dar cu atât mai mult ar fi trebuit realizate lucrări de durată şi folosite obiecte de decor solide. Ca să nu mai vorbesc că un parc modern în adevăratul sens al cuvântului ar fi presupus niste aranjamente mari de flori, nişte jardiniere, arbuşti ornamentali, ceva care să-ţi încânte cu adevărat privirea.
Într-adevăr, parcul arată acum mult mai bine decât arăta înainte de această reabilitare, dar în niciun caz aşa cum ar trebui. Nu ştiu câte parcuri au văzut edilii prin deplasările lor în străinătate sau măcar prin alte oraşe ale ţării, dar Parcul Monument nu se poate ridica la înălţimea unui parc al unui mare oraş. Dar mai este Brăila un mare oraş?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro