Mergi la conţinutul principal

Oare cât vă mai suportă ţara asta?

Aţi votat ca aleşii infractori dovediţi, condamnaţi deja definitiv, să poată ocupa în continuare funcţiile din care au comis infracţiunile. Şi toate astea doar în ultima perioadă.
Miercuri, aţi decis ca parlamentarii acuzaţi de conflict de interese, care şi-au angajat rubedeniile la propriile cabinete parlamentare înainte de 2013, să nu mai răspundă în faţa legii pentru asta. Toţi cei prezenţi la vot, 306 de parlamentari la număr, cu o singură excepţie, aţi votat pentru. Toţi, indiferent de partid şi de declaraţiile cu care vă împopoţonaţi la televizor ca fiind adepţi ai dreptăţii, ai respectării legii şi ai aplicării Justiţiei. Toţi, de la un cap la altul, aţi dat o lege strict în apărarea penalilor. O lege cu dedicaţie, doar pentru voi. O altă lege strict în interesul vostru personal. O asemenea mojicie nu cred să fi mai existat prin vreo ţară care se consideră democratică. Şi toate acestea în paralel cu a lăsa Guvernul, pentru prima dată în ultimii 27 de ani, fără posibilitatea de a guverna în timpul vacanţei voastre parlamentare. Vacanţa aia mare, nesimţită, de trei luni, în care să vă cheltuiţi banii pe care i-aţi primit ori i-aţi făcut între timp. Încercaţi să decredibilizaţi şi să paralizaţi un guvern care chiar încearcă să schimbe ceva.
De fapt, voi înţelegeţi democraţia ca fiind un instrument strict în interesul vostru şi nimic mai mult. Un mecanism prin care vă cocoţaţi în cel mai înalt for al ţării, pentru a face de acolo doar ce vă interesează pe voi, doar ce vă este vouă de folos. Nu ţării, nu celor care v-au trimis acolo, nu celor care vă plătesc de fapt salariile, ale voaste şi ale rubedeniilor angajate de voi. Votaţi împotriva normalităţii, a logicii, a bunului simţ - sunt probabil lucruri pe care nu le-aţi avut niciodată. Aţi decredibilizat ideea de partide, de clasă politică, de parlament. Votaţi doar în dispreţul ţării şi al cetăţenilor ei. Vă prefaceţi că nu înţelegeţi de ce parlamentul se bucură de o încredere infimă în rândul populaţiei. Votaţi fără nicio jenă, fără remuşcare, fără probleme de conştiinţă, doar ceea ce vă convine şi vă avantajează, fără să vă mai pese măcar de ceea ce ar putea zice oamenii. Votaţi cu tupeu, cu aroganţă, cu nesimţire. Votaţi ca nişte stăpâni absoluţi, care nu trebuie să dea socoteală nimănui. Oare cât vă mai suportă ţara asta?
Din păcate, ştiţi că vă suportă şi de aceea vă permiteţi orice. Ştiţi că tot voi veţi ajunge acolo şi în noiembrie, la următoarele alegeri. Ştiţi că, pentru nişte pungi cu alimente ori nişte bani de-o ţuică la birt, vă cocoţaţi din nou în Parlament şi vă faceţi în continuare jocurile penale. Ştiţi că aţi construit, în aceşti 27 de ani, mecanismul prin care aţi redus marea parte a populaţiei la nivelul unei simple mase de manevră. Mai latră unul, doi, o sută, o mie, 50.000, 100.000, un milion, dar alte milioane vă votează. Milioanele majoritare. Ştiţi asta şi de aceea nu vă mai pasă de nimeni şi de nimic. Pare că aţi câştigat, penalilor! Şi totuşi, chiar credeţi că ţara asta o să vă suporte la infinit?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu