Mergi la conţinutul principal

O vacanţă care nu dă bine

Parcă nu a contat nici că s-a înconjurat de câţiva consilieri controversaţi, gen Dan Mihalache (fost FSN-ist de seamă pe lângă Iliescu şi consilier al lui Adrian Năstase) sau Dudu Ionescu.
Dar actuala vacanţă pe care şi-a luat-o preşedintele Klaus Iohannis reprezintă în mod clar o eroare de strategie şi de organizare. În primul rând, pentru că este o „vacanţă de Paşte". Este adevărat că, raportat la confesiunea sa, Paştele a fost zilele trecute, dar ca preşedinte al unei ţări ultramajoritar ortodoxe este indicat să-ţi faci vacanţa de Paşte odată cu ceilalţi şi odată cu vacanţa „legală". Românii sunt extrem de sensibili la asemenea lucruri, mai ales când este vorba despre o sărbătoare creştină atât de importantă, cum este Paştele, iar a le reaminti că tu de fapt ai altă confesiune decât a lor este o greşeală strategică gravă.
Apoi, faptul că Preşedinţia nu a suflat o vorbă despre programata vacanţă a preşedintelui, decât după ce informaţia a apărut în presă, reprezintă din nou o gafă uriaşă. O vacanţă de genul acesta, făcută „pe şest", n-are cum să dea deloc bine. Trădezi intenţia de a ascunde acest lucru, semn că erai conştient că nu e foarte în regulă.
Iar când îţi alegi o destinaţie care sună atât de exotic, precum Insulele Madeira, din largul coastelor Portugaliei, gafezi din nou, în contextul în care cei mai mulţi români nu-şi permit concedii decât, poate, cel mult prin Thassos, şi ăla o dată în viaţă.
Pentru o primă vacanţă, survenită la nici 4 luni de la preluarea mandatului de preşedinte, mi se pare că s-au comis prea multe gafe şi că Iohannis s-a cam grăbit.
Este adevărat, fiecare are dreptul să-şi facă vacanţa când vrea, cât timp vrea şi unde vrea sau unde poate. Inclusiv preşedintele. Dar asta într-o ţară normală şi a lucrurilor bine făcute. România încă nu a ajuns acolo, abia a pornit pe acest drum. Iar ca preşedinte care ai promis că vei duce o ţară la acel nivel visat de 25 de ani, este clar că un concediu de Paşte în Madeira nu este cea mai bună alegere. Da, ne-am săturat de preşedinţi care să-şi facă vacanţa la Neptun, la Cireşica, şi pe munte, la Simbria oilor ori Târgul de fete, doar ca să dea bine la „bobor", dar pentru o ţară şi o populaţie cu atâtea probleme, vacanţa lui Iohannis sună nu neapărat a sfidare ori indiferenţă, ci a prea multă relaxare. O relaxare neînţeleasă şi venită mult prea repede.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu