O gorjeancă a fost cea mai bună concurentă a Festivalului Internațional de Folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

O gorjeancă a fost cea mai bună concurentă a Festivalului Internațional de Folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

* Cârlugea Larisa Daniela a primit Marele Trofeu, însoțit de un cec în valoare de 4.000 de euro * brăileanul Radu Ioniță Adrian a luat un premiu special

 

 

 

Gorjeanca Cârlugea Larisa Daniela a luat marele premiu al ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Folclor “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, care s-a desfășurat în perioada 23-25 iulie pe scena de pe Esplanada Dunării și pe scena Casei Tineretului din municipiul Brăila. Premiul I a fost câștigat de Oprea Valentina Vasia, din Romanați, premiul II a fost luat de Avădanei Georgiana Mădălina, din localitatea Tătăruș, nordul Moldovei, iar premiul III i-a fost înmânat lui Cojocariu Didi Ionuț, din Suceava. Costea Maria Daria, din Valea Târnavelor, a primit premiul pentru autenticitatea costumului popular. Marele Trofeu al Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” a fost însoțit de un cec de 4.000 de euro. Pentru premiul I s-au acordat 2.500 euro, pentru premiul II 1.500 euro, pentru premiul III 1.000 euro, iar premiul pentru autenticitatea costumului popular a fost recompensat cu 500 de euro. S-au mai acordat și două premii speciale, iar unul dintre ele a fost primit de brăileanul Radu Ioniță Adrian, reprezentant al comunității lipovenești din orașul nostru, celălalt revenindu-i Karynei Zaiets din Ucraina.

În cele trei seri de festival, pe scena de pe Esplanada Dunării au evoluat, alături de concurenți, îndrăgiții interpreți de muzică populară Sava Negrean Brudașcu, Gheorghe Turda, Mioara Velicu și Maria Dragomiroiu, precum și naistul brăilean Cristian Ciaușu, câștigătorul ediției de anul acesta al show-ului „Românii au talent”. Ca și la celelalte ediții, a acompaniat orchestra „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Potrivit organizatorilor, Festivalul-concurs „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, devenit deja o tradiție în Brăila, își propune redescoperirea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorului muzical, afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat, prin definiție, să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre, dar și promovarea tradiției autentice prin muzică, dans și meșteșuguri populare, accentuând, astfel, frumusețea și unicitatea fiecărei zone etnografice în parte.

Preselecția concurenților români și străini s-a realizat pe baza materialului audio transmis CD - mp3 sau prin poștă electronică.

 

Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, încântat de felul cum s-a desfășurat Festivalul de Folclor

Președintele Consiliului Județean Brăila, liderul social-democraților brăileni, Francisk Iulian Chiriac, s-a declarat mulțumit de modul în care s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării". Acesta a postat, vineri, un mesaj pe această temă pe rețelele de socializare, declarând ediția din 2024 ca fiind una de succes. Potrivit șefului CJ Brăila, acest eveniment important, care promovează folclorul autentic, este o dovadă clară că instituția pe care o conduce sprijină activităție culturale în județul nostru.

”Încă o ediție de succes a Festivalului Internațional de Folclor "«Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării». Timp de trei zile - 23, 24 și 25 iulie, a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Festivalului, organizat de Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria Municipiului Brăila. Evenimentul a celebrat folclorul autentic, tradiția populară și portul național și a adus în orașul nostru ansambluri și artiști de renume din țară și din străinătate, care au evoluat în fața iubitorilor de frumos. Trofeul ediției - Larisa Daniela Carlugea, Gorj. Consiliul Județean Brăila va sprijini întotdeauna cultura! Felicitări tuturor!”, a transmis Chiriac pe Facebook, alături de o serie de fotografii de la eveniment.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro