Mergi la conţinutul principal

Noua politică de stat: scapă cine poate!

Criticile, scenaritele, conspiraţiile, miştourile grobiene apropo de tehnocraţie au început să curgă chiar de la nominalizare. Oricât de onest ar fi acest guvern, oricât şi-ar dori să mişte rotiţele înţepenite în tranziţie de 25 de ani, în Parlament s-a văzut limpede: partidele politice îi acordă sprijinul politic, daaaar...Ei bine, acest "dar" va face diferenţa. O diferenţă ce pentru mulţi dintre cei care-au ieşit în stradă s-ar putea transforma în depresie.
Am făcut acest scurt preambul pentru a sublinia cât de mult contează sprijinul politic. În teritoriu, lucrurile stau fix la fel. De câtva timp mă gândesc la situaţia de-a dreptul dramatică în care se află Viorel Mortu, preşedintele interimar al CJ. Dacă ar fi ştiut ce-l aşteaptă atunci când a acceptat această funcţie, sunt convinsă că ar fi refuzat categoric. De altfel, nimeni nu s-ar fi aşteptat că succesorul lui Gheorghe Bunea Stancu se va confrunta cu atâtea probleme. De fapt, e prea puţin spus. Din punctul meu de vedere, lui Viorel Mortu i-au explodat, drept în faţă, o mulţime de "bombe". Voi enumera doar câteva: 1. blocarea investiţiilor în Spitalul Judeţean, cu toate problemele subsidiare ce derivă de aici, care implică bani publici, procese, în vreme ce aparatură de milioane de euro zace nefolosită; 2. deprofesionalizarea aparatului funcţionăresc al CJ, odată cu suspendarea "lotului" trimis în judecată alături de Stancu, în frunte cu directorul economic. Practic, de luni de zile, departamente importante precum cel juridic, al achiziţiilor publice, audit etc abia mai funcţionează. 3. scandalul "Lapte & Corn" care a scos la iveală ilegalităţile, birocraţia şi umilinţele la care sunt supuşi dascălii din judeţ. 4. anularea festivalului de folk după ce, stupoare!, am aflat că de ani de zile instalaţia de alimentare cu apă a Casei Tineretului NU funcţionează. Dacă adăugăm şi atmosfera agresivă, uneori de nesuportat, din şedinţele CJ, de care se fac vinovaţi inclusiv consilieri din acelaşi partid cu Viorel Mortu, de nestăpânit atunci când vine vorba de propriile interese, tabloul este complet. Ce avea Stancu de a ţinut "capacul" pe toate acestea? Ei bine, Gheorghe Bunea Stancu avea puterea pe care i-o dădeau atât funcţia de şef al PSD cât şi cea de şef al CJ. Şi nimeni nu mişca. Nici măcar consilierii din opoziţie.
Viorel Mortu e singur. Aţi văzut vreun lider important, cu "lipici" la Bucureşti, vreun Rotaru, vreun Tudose să aibă o poziţie publică din care să rezulte un sprijin pentru preşedintele interimar al CJ? Scapă cine poate, cam asta pare politica după care se merge în PSD Brăila.
E, cam asta, dar la o scară muuuuult mai înaltă, îl aşteaptă şi pe premierul Dacian Cioloş. Păi, la câtă frustrare are PSD-ul că a pierdut guvernarea, la câtă frustrare are PNL-ul că n-a ajuns la butoane, la ce miză reprezintă şi pentru Oprea, Băsescu sau Tăriceanu lunile rămase până la alegeri, ce sprijin credeţi că va avea Guvernul Cioloş?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro