Skip to main content

Ne mişcăm şi noi mai cu talent?

V-aţi împuşcat în gât, v-aţi dat demisia din Parlament pentru a scăpa de puşcărie, v-aţi coalizat, aţi complotat, aţi organizat, aţi lătrat, aţi votat. Miliarde aruncate în campania electorală, miliarde aruncate în organizarea referendumului. Imaginea ţării făcută praf, românii asmuţiţi unii împotriva altora, moneda naţională prăbuşită, preţurile în creştere, nivelul de trai în regres. Foamea voastră de putere rupe bucăţi din pâinea noastră, domnilor.
Aţi convocat un referendum cheltuind câteva zeci de milioane de euro, iar majoritatea românilor nu s-a prezentat la chemarea voastră. Acum, continuând în aceeaşi notă de iresponsabilitate pe care aţi construit întregul vostru plan, arătaţi cu degetul ba spre maghiari, ba spre românii care nu au venit la vot, ba spre Europa, ba spre adversari, ba spre colegii de partid care nu au organizat mai bine furtul. Lăsaţi-i în pace şi lăsaţi-ne în pace fiindcă ni s-a acrit de atât de multe campanii electorale şi de atât de puţine măsuri economice reale, în condiţiile în care criza este călare pe noi.
Poate măcar acum ar trebui să vă amintiţi că sunteţi puşi acolo să aveţi grijă de ţara asta. Nu de Băsescu, nu de Voiculescu, nu de Năstase ori de Voicu. De ţara asta!
Prin urmare, asumaţi-vă eşecul şi responsabilităţile. Apoi apucaţi-vă de treabă. Fiindcă treabă nu înseamnă un război continuu pe ciolan, ci managementul unei ţări sărăcite şi grija pentru cetăţenii ei. Treabă înseamnă să găseşti soluţii pentru banii pe care nu-i veţi mai putea împrumuta ca să plătiţi salariile şi pensiile, pentru tranşele FMI care aşteaptă să fie plătite, pentru investitorii care văd cum afacerile lor se prăbuşesc. Treabă înseamnă să gândeşti un proiect care să rezolve problema absorbţiei de fonduri europene, să cauţi o soluţie ca să repari ce ai stricat în astea două luni ori să începi să faci ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani. Treabă înseamnă să ai un pic de viziune şi să înţelegi ce naiba se întâmplă cu natalitatea în România şi să te întrebi cine Dumnezeu va plăti pensii peste 20, 30 ori 50 de ani, apoi să găseşti o soluţie. Treabă înseamnă să reformezi sistemul de sănătate fiindcă murim precum câinii în spitale. Treabă înseamnă să laşi Justiţia să-i arunce după gratii pe ăia care nu respectă legea. Treabă... oho, este o grămadă de treabă în ţara asta şi nu înţeleg ce anume vă opreşte să vă înhămaţi la ea. Fiindcă majoritate în Parlament aveţi, Guvernul e al vostru, primării şi consilii judeţene aveţi cu ghiotura. Şi nu prostiţi voi pe nimeni cu refrenul "nu ne lasă Băsescu". Eu zic să vă apucaţi de treabă, să vedem dacă vă lasă.
Ce ziceţi? Ne mişcăm şi noi mai cu talent?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu