Mergi la conţinutul principal

Moartea bate filmul

Moartea lui Condrea a căzut ca un trăsnet peste opinia publică şi a devenit subiectul principal de discuţie în toate spaţiile media şi pe reţelele de socializare.
„Dar, de fapt, chiar a murit sau e bine-mersi pe vreo plajă exotică, numărându-şi milioanele de euro, după o moarte înscenată? Dar dacă nu a murit el, cine s-a sacrificat pentru patronul Hexi Pharma şi de ce ar fi făcut-o? Pentru bani, desigur. Sau, de fapt, era doar un cadavru la volan. Dar poate că a fost o sinucidere. Dar, dacă într-adevăr a murit, n-a fost sinucidere. A fost «sinucis». A fost omorât. De cine? Cum de cine? De «servicii». Ştia prea multe şi poate că urma să denunţe pe toţi. Care toţi? Pe mulţi oameni importanţi. Poate i s-a închis gura pe veci. Da, dar cum de era complet desfigurat? Chiar aşa, e doar o coincidenţă? De ce nu era cu maşina lui, ci a tatălui său? Dar martorii de ce nu vorbesc public? Dar chiar există nişte martori? Dar de ce să se fi sinucis? Sau poate l-au ajuns blestemele... S-a făcut dreptate divină. Prea de tot! Cum să moară tocmai acum? Dar oare Dinu Patriciu chiar e mort? Dar Cătălin Chelu? Dar Codruţ Marta?" - sunt doar câteva dintre teoriile dezbătute şi răsdezbătute de duminică seara şi până acum.
Teorii ale conspiraţiei, asasinate la comandă, înscenări - toate au consumat din timpul şi aşa liber al societăţii româneşti. Teorii la care până şi fostul premier Victor Ponta a aderat. Nimeni nu crede că a fost un simplu accident de circulaţie. Şi poate că nu a fost, dar sunt convins că ancheta va ajunge la nişte concluzii dovedite. Ştiu, nici pe acelea nu le vor crede mulţi, toate în opinia lor sunt aranjate, toate vor fi muşamalizate ori mascate.
Subiectul „Condrea", care bate orice scenariu de film hollywoodian, va capta încă multe săptămâni interesul public şi imaginaţia oamenilor. Atât de mult, încât toate celelalte subiecte au devenit şi vor rămâne complet secundare, spre nesemnificative. Alegerile locale vor trece ca acceleratul prin gară, în vremurile lui bune, din epoca lui Topîrceanu. Ce programe, ce dezbateri, ce argumente! Mulţi se vor trezi, desigur, că au un primar pe care nu şi l-ar fi dorit, că moartea lui Condrea nu le face nici oraşul mai frumos, nu le aduce nici vreo administraţie mai brează şi nici nu le ţine de foame. Dar se vor trezi undeva prin toamnă, după concedii, că se întreabă de ce naiba nu s-or fi dus la vot pe 5 iunie? Aaa, era moartea lui Condrea la televizor şi pe Facebook...

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro