Mergi la conţinutul principal

Marele restart

Cum ar fi, să zicem, dacă n-ai mai vota niciun partid din cele care, indiferent când şi sub ce denumire, s-au aflat la un moment dat la „butoanele" acestei ţări în ultimii 27 de ani? Toate şi-au arătat (in)capacitatea de a administra o ţară, toate şi-au demonstrat măiestria în a te fura şi în a te minţi pe tine, alegător. Şi nu o dată. Ar fi prea frumos, nu-i aşa?
Sau cum ar fi dacă măcar n-ai mai vota niciun partid cu liste de candidaţi care, într-un fel sau altul, au mai avut frâiele acestei ţări în ultimii 27 de ani, fie în Parlament, fie la Guvern? Dar, ce-ar fi să votezi doar partide care vin pe liste exclusiv cu oameni noi, tineri, necompromişi, profesionişti, fără pietre de gât, fără pete pe CV, care nu te-au dezamăgit cu nimic până acum? Ar fi superb, este?
Sau hai măcar atât: ce-ar fi dacă ai vota doar partide care nu au pe liste niciun penal, niciun infractor, niciun acuzat, niciun anchetat, niciun implicat în niciun fel de dosar de cercetare penală, în niciun scandal de acest gen? Cum ar fi să votezi partide care nu sunt conduse de condamnaţi ori care nu şi-au manifestat vreodată susţinerea pentru vreun penal anchetat ori nu a acţionat vreodată împotriva Justiţiei?
Cum ar arăta ţara asta dacă ai vota aşa? Cum i-ar fi poporului ăsta dacă din decembrie 2016 ar scăpa de clasa politică care (cacofonie meritată) l-a furat, l-a minţit, l-a prostit şi l-a dezamăgit în ultimii 27 de ani? Cum ţi-ar merge ţie, personal, fără toţi penalii ăştia cu tupeu, care ţi-au mâncat cel puţin 20% din viaţă (comisionul şpăgii lor)?
În decembrie 2015, după tragedia de la Colectiv, când se vorbea despre resetarea întregii clase politice româneşti, părea o utopie, nu-i aşa? De fapt, nu este deloc un lucru imposibil. Nu e nimic greu în asta. Este extrem de simplu şi chiar la îndemâna fiecăruia. Votează doar ca în una din ipotezele de mai sus şi vei realiza marea resetare. Ar fi restartul unei noi Românii, al unei noi societăţi, al unei noi şanse. Adevărata întrebare pe care trebuie să ţi-o pui până la alegeri este alta: cât de mult îşi doreşti o nouă Românie?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu