Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multa atentie pentru handbalul brailean!

Braila a dat campioni olimpici si mondiali

Printre putinele domenii care au facut cunoscuta Braila pe plan national si international, la cote de mare performanta, a fost si este sportul.
Braila a dat campioane olimpice, Diana Mocanu, cu doua succese, Camelia Potec, Anisoara Cusmir, primul campion mondial din istoria atletismului masculin romanesc, Ionut Punga, un medaliat olimpic la box, Costica Dafinoiu, alte medalii, aur si argint ale Dianei Mocanu la campionatele mondiale de natatie si lista poate continua. Din pacate insa, unii au renuntat la activitatea de performanta, altii au plecat la alte cluburi.
Dintre sporturile de echipa, cele mai mari realizari le-a avut voleiul. Erau vremuri cind ne luptam de la egal la egal cu Dinamo si Steaua in campionatul masculin si apoi in cel feminin, cind Braiconf ne-a adus mari satisfactii pe plan national si in cupele europene. Abandonata de sponsorul principal, fara alt sprijin pe plan local, voleiul de performata a disparut din urbea noastra.
In momentul actual, nici unul dintre sporturile care altadata facea celebra Braila in lume, nici natatia, nici atletismul, nici voleiul nu mai sint sprijinite asa cum ar fi trebuit si, firesc, nu mai au rezultate notabile, cu toate ca "materie prima" si talente exista in orasul si judetul nostru.

Fotbalul, desi "stat in stat", nu are performante proportionale cu sustinerea financiara acordata

Un aspect aparte il reprezinta fenomenul fotbalistic care se bucura de cea mai mare atentie din partea oficialitatilor locale si, cu toate acestea, el bate pasul pe loc. An de an, fondurile alocate sportului brailean se indreapta spre Dacia, iar sumele sint de ordinul miliardelor, performantele nu sint insa proportionale cu sustinerea financiara. Si in acest an istoria s-a repetat.
Cum se stabilesc oare prioritatile si de ce Dacia ocupa prima si singura pozitie pe lista prioritatilor?
Pentru ca la asa-zisa echipa fanion a orasului "toate-s noi si vechi sint toate". La Centrul de copii si juniori este vraiste, iar cei care conduc cu adevarat, si nu cei trecuti in acte, nu vad acest lucru si nu fac curatenia care se impune.
La echipa de seniori, totul este cam la fel. An de an, declaratiile sint pompoase, pretentioase, se stabilesc obiective dintre cele mai ambitioase, dar ceea ce se vede in realitate este cu totul altceva: Divizia B pare sa fie locul cel mai caldut.

Dupa ani si ani, am ajuns iar in elita cu handbalul feminin, dar performantele echipei HC Dunarea sint ignorate de factorii locali

Si totusi, cu un sport, handbalul feminin, am reusit sa reintram in circuitul national, iar Handbal Club Dunarea, echipa care a reusit aceasta performanta la finalul sezonului trecut, a izbutit sa readuca in sala Polivalenta atmosfera incendiara care era pe vremea Braiconfului.
Cu o antrenoare valoroasa si ambitioasa, si un lot gindit si format in limitele posibilitatilor financiare disponibile ale micului grup de initiativa condus de Ionel Antihi, HC Dunarea este in momentul actual mai "tare" decit formatii cu experienta si performante in Liga Nationala, cum ar fi Otelul sau CSM Cetate Deva.
Echipa braileana, disciplinata, omogena si cu doua lidere incontestabile, Dana Goldic si Marinela Patru, a reusit sa tina in sah echipe ce au in componenta jucatoare de lot national, cum ar fi multipla campioana nationala Oltchimul, dar si Silcotubul lui Tadici care nu s-a putut impune la Braila decit cu sprijinul arbitrilor.
Prin jocul prestat, echipa si-a atras fani ai sportului, dornici sa vada spectacol adevarat, curat, de calitate, si nu in ultimul rind sa urmareasca la Braila tot ce are mai bun handbalul feminin romanesc.
Insa doar spectatorii par in acest moment fideli echipei. Pentru moment, autoritatile locale ignora realizarile gruparii HC Dunarea si acest lucru este evident din faptul ca doar fotbalului i s-au alocat bani, handbalului nu.
Iar in acest moment handbalul este cel care ne reprezinta la nivel national. De ce nu se rupe oare din bugetul alocat fotbalului o suma, si nu modica, pentru a sustine HC Dunarea.
Sa nu se creada cumva ca nu s-au facut demersurile necesare catre reprezentantii autoritatilor locale. Ionel Antihi, presedintele Consiliului de Administratie, a facut nenumarate demersuri in acest sens, repetate apeluri prin intermediul mass-media si a invitat reprezentantii institutiilor administrative locale sa vada progresele facute de handbalul feminin brailean.
Un prim pas s-a facut. Conducatorii orasului au fost in sala Polivalenta si au urmarit meciurile echipei brailene.
Ar fi bine ca acum sa se regindeasca modul de alocare a bugetului pentru sustinerea sportului, si cu luarea in considerare a echipei HC Dunarea. Ar fi pacat ca, dupa atitea eforturi pe care le-a implicat atingerea performantelor de pina acum, din nou sa se piarda in hatisul dificultatilor financiare inca o initiativa indrazneata.
Sau va trebui sa acceptam inca o data, iar si iar, ca nu ar fi nimic nou pentru Braila? O noua initiativa ar fi lasata sa moara incet, asa cum multe in Braila par lipsite de perspectiva.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii