La ce sunt buni parlamentarii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

La ce sunt buni parlamentarii

Iar apoi să încerce să rezolve acele probleme prin legi bune, rezultate din realităţi concrete. Taman acest rol, ocupanţii Casei Poporului, unii cu câte 4 - 5 mandate la activ, nu şi l-au îndeplinit.
Caz dramatic: luni dimineaţă, un şofer bolnav de epilepsie a accidentat mortal cinci brăileni. O tragedie! Din punctul meu de vedere, nu boala a fost cea care l-a făcut pe respectivul conducător auto să depăşească pe contrasens o coloană de maşini cu 100 Km/oră, ci teribilismul, dar nu sunt judecător, aşa că las instituţiile statului să dea verdicte. Ideea este că acest ins se afla ILEGAL la volan, fiind suferind de epilepsie. La fel, ocupa ILEGAL funcţia de agent de securitate. Cum s-au putut petrece aceste încălcări ale legii, care, în final, au condus la masacrul din staţia de autobuz? Declaraţia pe propria răspundere, că NU suferă de epilepsie, i-a asigurat acelui individ accesul la un job de agent de securitate cât şi obţinerea permisului de conducere. Nu trebuie să fii jurist ca să înţelegi că legea are scăpări majore din moment ce un astfel de ins a făcut ce-a vrut, fără să-l întrebe nimeni de sănătate, ca să zic aşa. Deputatul Vasile Varga a reacţionat şi a declarat că este nevoie de schimbarea legislaţiei. "Trebuie urgent lămurită chestiunea", a fost de acord şi senatorul Ion Rotaru. Marian Dragomir şi Cătălin Boboc, în schimb, au declarat fiecare în felul lui că ar fi suficiente prevederi legale, dar care nu se aplică aşa cum ar trebui.
Domnilor parlamentari şi candidaţi la Primăria municipiului, în momentul în care legislaţia în domeniu poate fi atât de uşor eludată, este clar că nu este bună. Are lacune serioase, care invită la nerespectarea ei. Observaţi că nu am făcut precizarea că X este de la PSD sau Y de la PNL. Pentru parlamentarii unui judeţ, când se petrece o nenorocire care scoate la iveală o lacună legislativă apartenenţa politică n-ar trebui să mai conteze. Vreau să cred că Vasile Varga, care are suficientă experienţă juridică, îşi va lua rolul de deputat în serios, va "creiona" o iniţiativă legislativă în urma consultării cu specialişti (medici, poliţişti), iar ceilalţi parlamentari de Brăila îşi vor pune semnătura alături de el. Dar, atenţie, nenorocirea din staţia morţii a mai scos un adevăr crud la iveală: dacă eşti bolnav de epilepsie trebuie să minţi ca să ai o viaţă normală. Şi asupra acestui aspect parlamentarii noştri ar trebui să ia aminte. Aceşti oameni n-au voie să se angajeze, n-au dreptul la însoţitor, ci doar la o pensie de 200 lei lunar. Dumneavoastră, domnilor parlamentari, aţi putea trăi cu banii ăştia o lună de zile?
Iată două probleme grave care au ieşit la iveală odată cu nenorocirea de luni. Două probleme care sunt perfect valabile pentru orice oraş, orice judeţ. Ce vor face parlamentarii noştri? Le vor îngropa alături de cei cinci nevinovaţi?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro