Mergi la conţinutul principal

Justiţia trăieşte! Democraţia supravieţuieşte!

O victorie a democraţiei în România de azi, când zilnic, actualul guvern ia tot felul de decizii discreţionare, mergând până la a scoate din cărţi Curtea Constituţională cu privire la hotărârile Senatului. Nimic nu părea că le mai stă în cale actualilor guvernanţi. Hotărârea celor cinci judecători este un semnal la adresa TUTUROR politicienilor de la putere sau din opoziţie că şi lor li se poate întâmpla la fel dacă vor abuza de funcţii, dacă-şi vor bate joc de banii publici, dacă vor şantaja, dacă vor ameninţa, dacă ne vor încălca nouă, cetăţenilor, drepturile în picioare. Ce vor mai spune cei care au turuit continuu că este un dosar politic instrumentat de DNA, la comanda lui Băsescu? Oricum nu mai contează! Această hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îmi dă certitudinea că restauraţia nu mai este posibilă în justiţie. Pentru că este un semnal nu numai la adresa politicienilor corupţi, ci şi un semnal trimis cu confirmare de primire colegilor de la instanţele inferioare. Magistraţii români, fie că vorbim de procurori, fie că vorbim de judecători, cu inamovibilitatea în buzunarul robelor, n-au de ce se teme nici de Ponta, nici de Antonescu, nici de jalnicii baroni care stăpânesc judeţele ţării. Ei sunt nădejdea noastră! Ei sunt singurii rămaşi să ne apere în faţa nelegiuirilor, a abuzurilor, a ameninţărilor!
Am scris pagini întregi despre importanţa justiţiei într-o democraţie, dar nu credeam, sincer, că voi apuca ziua în care să trăiesc bucuria că, în sfârşit, este a treia putere în stat. Liberă şi independentă! Nu ştiu ce va fi mâine, dar azi, când scriu aceste rânduri, cred din toată inima că Legea poate fi aceeaşi pentru toţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro