Mergi la conţinutul principal

Justiţia care le stă în gât

Iar toate acestea se întâmplă nu doar la televiziunea lui Voiculescu, locul în care atacurile la tot ceea ce înseamnă Justiţie independentă sunt la ordinea zilei, atingând paroxismul, ci pe un palier mult mai larg al aşa-zisei prese independente. Lupta împotriva corupţiei la nivel politic nu place actualei Puteri. Este tot mai evident că miza principală a aşa-numitei coaliţii de guvernare (în fapt un mare partid, cu trei nume diferite) este îngenuncherea Justiţiei şi revenirea acesteia la ceea ce era pe vremea lui Năstase: un executant al ordinelor politice, un slujbaş al PSD, care nu doar să-i ferească pe corupţi, ba chiar să le asigure protecţie.
O justiţie necontrolată politic le stă în gât. Şi lui Ponta, şi lui Tăriceanu, şi lui Dragnea, şi lui Şova şi miilor de parlamentari, primari, şefi de CJ, înalţi funcţionari publici, baroni şi baroneţi locali, afacerişti îmbogăţiţi în urma unor contracte cu statul pe baza unor licitaţii trucate şi tuturor celor care văd în politică o sursă de îmbogăţire. Iar aici nu intră doar pesedişti, să fie clar.
Pentru că în războiul cu Justiţia s-au aliat - fie direct, fie prin neimplicare, şi o bună parte a politicienilor aflaţi în Opoziţie (oricum una slabă), ca să nu mai vorbesc de Traian Băsescu, fostul preşedinte fiind la fel de înverşunat în cazul Udrea ca şi premierul Ponta. La acest capitol, absolut nimc nu-i diferenţiază pe cei doi, ambii punându-şi întreaga energie în a-şi apăra protejaţii şi în a ataca Justiţia.
Şi devine tot mai evident că Justiţia rămâne tot mai singură. Îl are aliat pe preşedintele Iohannis, dar şi acesta are puteri limitate. Totuşi, lupta împotriva corupţiei se bucură cu adevărat de o largă susţinere populară, dar PSD consideră că poporul e slab, uită repede şi se lasă prea uşor vrăjit şi deturnat de la a înţelege cu adevărat gravitatea situaţiei. Nu ştiu ce să zic, dar PSD pare să uite şi el lecţia pe care acelaşi popor, prost, slab, manipulabil, asistat social, i-a dat-o nu mai demult decât acum 6 luni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu