Justiţia şi lupta anti-corupţie încep să deranjeze | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Justiţia şi lupta anti-corupţie încep să deranjeze

Şi este clar că abia acum a început bătălia decisivă, cea de curăţare a societăţii şi mai ales a lumii politice de acest adevărat cancer. Dar acest război total, coordonat de DNA şi Instanţa Supremă, deranjează rău.
Nu cred că, în urmă cu câteva luni, exista cineva la Cotroceni ori de la vârful grupului din jurul lui Traian Băsescu care să-şi imagineze, de exemplu, că Udrea va fi în arest. Şi este doar un exemplu. Sigur Traian Băsescu nu-şi imagina asta. Dar ceea ce a creat fostul preşdinte - şi este, clar, meritul său - s-a rupt cu totul de orice influenţă politică. DNA pare de neoprit, iar Laura Codruţa Kovesi pare genul de persoană care „n-are mamă, n-are tată". La fel şi preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, şi judecătorii din jurul său. Sincer, nici procurorului general Tiberiu Niţu nu am ce să-i reproşez. Până acum, cel puţin. Doar Traian Băsescu a găsit cu ce să-l atace: că a tras la Revoluţie. Asta în condiţiile în care Niţu era atunci un simplu militar în termen. Şi că el, fost preşeedinte, abia acum a aflat despre asta. Chestii ieftine, care arată că nici măcar lui Băsescu nu-i mai place de ceea ce a creat. Justiţia a devenit prea băgăcioasă, până şi pentru gusturile lui Traian Băsescu. De aceea probabil l-a şi sunat pe procurorul general şi de aceea probabil acesta nici măcar nu i-a răspuns.
Dar asta nu-i nimic. Tot mai mulţi politicieni, tot mai mulţi oameni care ar trebui să-şi dovedească responsabilitatea, toţi mai mulţi jurnalişti şi analişti, care până mai ieri glorificau independenţa Justiţiei asigurată de Traian Băsescu, au început să comenteze împotriva acesteia. Ba că e prea mult circ - deşi circul îl fac exclusiv televiziunile -, ba că se exagerează, ba că devine deja banal... Culmea, de curând au apărut puncte de vedere asemănătoare, ce se vor a fi pertinente, până şi în SUA, unde în New York Times un nene vorbeşte despre „un stat de tip procuratură", „abuzul de putere al procurorilor", despre „populismul crud", de parcă textul respectiv ar fi fost scris de Tăriceanu.
În mod cert, războiul anticorupţie va căpăta tot mai mulţi duşmani pe măsură ce DNA va răscoli tot mai mult în mocirla în s-au scăldat până acum, de 25 de ani, şi politica, şi afacerile, şi trusturile de presă. Totul este ca noi toţi ceilalţi să vrem cu adevărat să ieşim din această mocirlă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro